Életben van az a 15 éves fiú, akit a romok alatt kellett hagynia a magyar mentőcsapatnak

Adiyaman, 2023. február 8. Drónnal készült kép összeomlott házakról a földrengés sújtotta délkelet-törökországi Adiyaman város Besni kerületében 2023. február 8-án. Két nappal korábban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a tizenegyezret. MTI/EPA/Necati Savas
Vágólapra másolva!
Néhány napja számolt be arról a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata, hogy hiába küzdöttek, több helyről is próbálták megközelíteni a romok alatt rekedt Alit, nem sikerült megmenteniük. Most egy igazi csoda hírrel jelentkeztek, él a fiú - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata néhány napja arról adott hírt, hogy minden igyekezetük ellenére Alit nem tudták megmenteni. Több irányból is próbálták elérni, de akkor lehetetlennek tűnt. Ali lánytestvére és édesapja meghalt közben. A fiú mentését tovább nehezítette, hogy az egyik rokonának a teste úgy feküdt rajta, hogy a mentésben részt vevők nem tudták kiszabadítani - írja a BorsOnline.

– írja Facebook-oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata, amely a törökországi földrengés túlélői után kutatott.

- mondták akkor a mentőegység tagjai.

Végül a legnehezebb döntést kellett meghozniuk: élet és halál között lebegve kellett magára hagyniuk.

"A realitás talaján maradva magunkban lezártuk az ő történetét és talán csak a lelkünk mélyén bíztunk benne, hogy az ő története máshogy is végződhet.

és inkább már ASR 5-nek nevezett részt, amikor már munkagépek bontják el az épületeket és úgy igyekeznek életeket menteni - írta a mentő szolgálat csapata.

és a török hadsereg, valamint a török mentőcsapat közreműködésével kimentették. Ali egyik lába sajnos soha többé nem fog működni, de három lánytestvérével és anyukájával kezd majd neki az új életének - tették hozzá.