Orosz figyelmeztetés: Amerika atomháborús konfliktust szít

atombomba, Cár-bomba, hidrogénbomba, Szovjetúnió
A woman poses for a photograph in front of a mockup of a Soviet AN-602 hydrogen bomb (Tsar Bomb) is displayed at the exhibition devoted to the 70th anniversary of Russia’s nuclear industry in Moscow on September 1, 2015. The most powerful nuclear weapon ever detonated was first tested on October 30, 1961, having 50 megatons of TNT equivalent. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV (Photo by ALEXANDER NEMENOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Oroszország amerikai nagykövete azzal vádolja Lindsey Graham szenátort, hogy „veszélyes háborús eszkalációt" próbál provokálni Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok között, miután Graham felszólította a Pentagont, hogy az amerikai hadsereg nyisson tüzet orosz vadászgépekre.
Vágólapra másolva!

Mikor az orosz nagykövetet Graham szerdai megjegyzéseiről kérdezték, Anatolij Antonov azt mondta, hogy a szenátor felhívása az orosz repülőgépek lelövésére „messze túlmutat a józan észen", és a világ legnagyobb atomhatalmai közötti totális háború kirobbanását kockáztatják.

— mondta Oroszország amerikai nagykövete.

Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete Forrás: AFP/Sputnik/Iliya Pitalev

— folytatta Antonov.

Az amerikai szenátor szerdai ámokfutása

Graham szerdán a Fox News egyik műsorában jelent meg, hogy megvitassa az orosz vadászgépek és egy amerikai MQ-9 Reaper drón összeütközését a Krím-félsziget közelében. A műsorban a szenátor „kemény választ” követelt Joe Biden elnöktől, miután az amerikai drón a találkozás eredményeként a tengerbe zuhant.

Patrick Leahy (balra) és Lindsey Graham (jobbra) szenátorok az albizottsági ülés előtt Forrás: AFP/2017 Getty Images/Win Mcnamee

— fogalmazott a műsorban Graham.

Antonov szerint az amerikaiak el akarják hozni az apokalipszist

Egy nő egy AN-602 hidrogénbombával (az ún. „Cár bombával”) fotózkodik, amit az orosz atomipar 70 éves évfordulóján állítottak ki Moszkvában, 2015. szeptember 1-jén (Fotó: ALEXANDER NEMENOV / AFP) Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Az orosz nagykövet szerint bár valóban óriási „szégyen a Pentagon számára, hogy egy drága katonai eszközt veszített el”, úgy gondolja, hogy

„nem az orosz vadászpilótákat kell felszólítani”, hanem az amerikai politikusokat, „akik egy apokaliptikus konfliktus kirobbanását szítják”.