Káosz Ausztriában, rendszerhiba miatt késnek a vonatok az országban

unions strike transport Horizontal
A commuter train of the Austrian Federal Railways (OeBB) stands on the railway tracks of Praterstern station on January 18, 2023 in Vienna, Austria. - In a country with a strong tradition of collective bargaining, resulting in annual pay increases, employees and employers usually manage to resolve the conflits through dialogue and the strikes are very rare. (Photo by Alex HALADA / AFP) / TO GO WITH AFP STORY by Blaise GAUQUELIN
Vágólapra másolva!
Belső rendszerhiba okoz Ausztriában országszerte fennakadásokat a vonatok közlekedésében. A probléma több mint 150 járatot érint - közölte az ÖBB osztrák állami vasúttársaság.
Vágólapra másolva!

A rendzserhiba péntek reggel jelentkezett. Emiatt 150 járatot töröltek részlegesen vagy teljes egészében, ebből 30 távolsági járat.

A műszaki szakemberek az ÖBB szerint nagy erőkkel dolgoznak a fennálló zavarok elhárításában, ám egyelőre beláthatatlan, hogy mikorra áll helyre a rendszer.

Az ÖBB egyik szóvivője ugyanakkazt mondta, hogy a rendszerhiba nem érinti a vonathálózat biztonsági rendszerét.

Osztrák Szövetségi Vasutak. A kép illusztráció! Forrás: AFP/Alex Halada

Az utasok a közösségi médiában a

megfelelő tájékoztatás hiányára panaszkodnak.

A vasúttársaság honlapján azt tanácsolták az utasoknak, hogy figyeljék az állomások hangosbemondóit és tájékozódjanak a kijelzőkön feltüntetett információkból.