Robbanásokat jelentettek a pakisztáni terrorelhárítás egyik irodájából, többen meghaltak

Horizontal UNREST
Security personnel gather at the site after twin bomb explosions occurred inside the CTD (counter-terrorism department) police station in Kabal town, Swat valley on April 24, 2023. - At least three people were killed in an attack inside a counter-terrorism police station in northwestern Pakistan on Monday, causing the building to collapse, police said. (Photo by Mahbub UL HAQ / AFP)
Vágólapra másolva!
A helyi rendőrfőnök szerint többen a romok alatt rekedhettek. A robbanásban az egyik közelben álló mecset is összedőlt. Legkevesebb 57 rendőrt szállítottak kórházba, és félő, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedhet. Előzetes értesülések szerint egy öngyilkos merénylő robbanthatta fel magát.
Vágólapra másolva!

A helyi rendőrfőnök, Ataullah Hán korábban három halálos áldozatról adott hírt, míg a tartományi rendőrkapitány, Aktar Haját szerint akár nyolc halott is lehet.

A helyi kórház egyik dolgozója azt mondta, több sebesült állapota válságos.

Forrás: AFP/Mahbub Ul Haq

A robbantásokért egyelőre egyetlen csoport sem jelentkezett, az utóbbi hónapokban azonban az afganisztáni tálibokkal szövetséges pakisztáni tálibok (Tehrik-i-Talibán Pakisztán, TTP) – miután felmondták a kormánnyal kötött tűzszünetet – több hasonló támadást is elkövettek.

A zömében pastuk lakta, nyugaton Afganisztánnal határos tartományban rossz a biztonsági helyzet és gyakoriak a fegyveres támadások.