Borzalmas dal győzött az idei Eurovízión - videó

Loreen rehearsing Tattoo for Sweden at the Second Rehearsal of the First Semi-Final at Liverpool Arena
Loreen rehearsing Tattoo for Sweden at the Second Rehearsal of the First Semi-Final at Liverpool Arena
Vágólapra másolva!
Idén is megtartották a színvonaltalan könnyűzenei felhozataláról és politikai befolyásoltságáról ismert Eurovíziós Dalfesztivált. A korábbi évekhez hasonlóan szombaton is rosszabbnál rosszabb dalok hangzottak el a rendezvényen, amely végül Svédország győzelmével végződött. Önnek hogyan tetszik Loreen Tattoo című nyertes száma? Szavazzon!
Vágólapra másolva!

Bár rendre érdektelenségbe fullad, évről évre megtartják az Eurovíziós Dalfesztivált, amit az elmúlt években a korábbiaknál is jobban áthatott a politika. Tavaly például Ukrajna hozta el a díjat, ami sokak szerint a háborúnak tudható be. Ezt erősíti, hogy a győztes produkció - még az Eurovíziós Dalfesztivál színvolához mérve is - kifejezetten gyenge volt, amiért rengeteg kritikát kapott. Arról nem is beszélve, hogy felmerült annak a gyanúja, miszerint Ukrajna csalással tudott nyerni.

Az érvényben lévő szabályok szerint elvileg 2023-ban a tavalyi győztes Ukrajnának kellett volna megrendeznie az eseményt, azonban a háború miatt átadták ezt a jogot Nagy-Britanniának.

A liverpooli döntőt a svéd Loreen nyerte Tattoo című dalával, a zsűri- és közönségszavazás alapján. A bevándorló családi hátterű, marokkói családból származó énekesnő (teljes nevén Lorine Zineb Nora Talhaoui) dalát itt tudja meghallgatni.

Szavazzon, Önnek, hogy tetszik a dal?

Szavazzon!

Tetszett önnek a győztes dal?

A szavazatok alapján Finnország került a második helyre 526 ponttal.

A harmadik helyen 362 ponttal Izrael végzett.

A címvédő Ukrajna 243 ponttal a hatodik lett.