Itt az őrült ukrán terv

Ukrajnai háború, háború, Ukrajna, 2023.05.08. Kijev,
People look at a high-rise residential building damaged by remains of a shot down Russian drone in Kyiv on May 8, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. - The Ukrainian air command said that all 35 Russian drones launched at the city had been detected and shot down, while the local military administration said at least five people were wounded, with falling debris blamed for damage in multiple areas. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Állítólag az ukrán hadsereg tagjai elkezdtek gyerekeket toborozni különböző kémkedési és szabotázstevékenységek végrehajtására. Az Izvesztyija arról számolt be, hogy a közösségi oldalakon gyerekeket toboroznak, és arra veszik rá őket, hogy pénzért cserébe bűncselekményeket kövessenek el.
Vágólapra másolva!

Az egyik, Ukrajna által beszervezett tinédzser, egy 12 éves iskolás a Luhanszki Népköztársaságból (LNR), leírta, hogy egy ismeretlen férfi Messengeren írt neki, és felajánlotta, hogy pénzt kereshet, ha különböző "feladatokat" elvégez.

A gyerek belement a dologba, mert szeretett volna egy biciklit venni a megkeresett pénzből; ukránbarát graffitiket kellett rajzolnia, majd azzal is megbízták, hogy katonai járművek kerekeit szúrja ki.

A kezdeti időszak után a feladatok napról napra veszélyesebbé váltak. Az ukrán megbízók elkezdtek jelentéseket kérni az orosz katonai felszerelésekről és az orosz egységek aktuális tartózkodási helyéről.

A gyerek állítólag egy akciót sem hajtott végre, mert az anyja észrevette, hogy megváltozott a viselkedése, és végül kiderült, hogy megkeresték, hogy szabotázsakciókat hajtson végre.

Dmytro Krysenko az iz.ru-nak kifejtette, hogy az ukrán fél miért és hogyan vonja be egyre inkább a fiatalokat és a gyerekeket a terrortámadások és szabotázsakciók végrehajtásába.

"Mivel nincs élettapasztalatuk, nem képesek megkülönböztetni a jót a rossztól,

Emiatt a szüleiknek és mindannyiunknak folyamatosan résen kell lennünk" - mondta Krysenko.

(A címlapi kép illusztráció!)