Brüsszel Ukrajnára költötte a pénzt és most még többet akar

Ursula VON DER LEYEN, von der leyen, Európai Bizottság elnöke, európai bizottság
MADRID, SPAIN - JUNE 29: European Commission President Ursula von der Leyen attends the second session of the NATO Summit in Madrid, Spain on June 29, 2022. Dursun Aydemir / Anadolu Agency (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy az uniós tagállamok a következő négy évben összesen 50 milliárd euró segélyt nyújtsanak Ukrajnának vissza nem térítendő támogatások és hitelek formájában - jelentette ki Ursula von der Leyen, a brüsszeli testület elnöke kedden.
Vágólapra másolva!

Az elnök szerint a többéves pénzügyi költségvetési keretből elkülönített tartalék lehetővé teszi az EU számára, hogy az Ukrajnának szánt támogatásokat a háborús fejleményekhez igazítsa.

Von der Leyen 50 milliárd eurót akar adni Ukrajnának Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

"A tartalék létrehozása mindenekelőtt kiszámíthatóságot biztosít majd ukrajnai partnereink számára, más adományozókat is ösztönöz. Számunkra pedig lehetővé teszi, hogy pénzügyi támogatásunkat valóban a terepen kialakult helyzet alapján nyújtsuk, mivel mindannyian tudjuk, hogy egy háború a lehető legnagyobb rugalmasságot követeli meg tőlünk" - fogalmazott Von der Leyen.