Gyurcsányné megint hazudik: most a babaváró hitelről

DOBREV Klára
Budapest, 2022. szeptember 19. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. MTI/Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Megint hazudott Gyurcsány Ferenc felesége: most azt állította, hogy a kormány január elsejétől megszünteti a 30-40 év közötti nőknek a babaváró hitelt. Pedig Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta, ők is felvehetik jövőre a hitelt, ha várandósok. 
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette: jövő január 1-jétől változnak a babaváró hitel és a csok szabályai. A kormány áttekintette a családtámogatási rendszert, és azt látták, hogy az elmúlt években, és főként a háború kitörése óta a körülmények alapvetően változtak meg, mert a háború, az arra adott szankciós válaszok és a magas infláció alapvetően átértékelte a jelenlegi támogatások hasznosságát.
A babaváró hitel esetében a kormány ösztönözni szeretné, hogy minél korábbra kerüljön a nőknél a gyermekvállalás időpontja, ezért 2024. január 1-jétől azok a házaspárok vehetik fel, ahol a nő 30 év alatti - közölte. Ugyanakkor, 2024 januárja és 2025. január 1-je között még

a 30-40 év közötti nők is jogosultak lesznek várandósságuk igazolása esetén, ráadásul a hitel összegét 10-ről 11 millióra növelik.

Gyurcsányné erről hazudott a Facebook-oldalán, azt állítva, hogy a kormány kizárja a 30 év feletti nőket a babaváró hitelből.

Közleményben reagált a Fidesz is: emlékeztetve, Gyurcsány Ferenc azzal kezdte a kormányzását, hogy eltörölte a családtámogatásokat.

A kormány mai bejelentése szerint emelkedik a falusi csok és a babaváró összege is, és ez utóbbit, Gyurcsányné hazugságával ellentétben a 30-40 év közötti várandós nők is igénybe vehetik majd - teszi hozzá a közlemény.