Franciaország lángokban a véres migránslázadás miatt, 8 éves gyerekeket is harcolni küldenek a bevándorlók

Párizs, Franciaország, zavargások, 2023.07.01.,
SEINE-SAINT-DENIS, PARIS, FRANCE - JULY 1: Clashes between police and protestors continue after the death of 17-year-old Nahel, who was shot in the chest by police in Nanterre on June 27, in Seine-Saint-Denis, Paris, France on June 30, 2023. The police were guarding a post office and a community center in the town Le Blanc-Mesnil (Seine-Saint-Denis) with paving stones and mortars. France sent armored vehicles into the streets on Friday as authorities failed to contain demonstrations which entered a fourth straight night. Armored vehicles were deployed to squares in regions and cities, including in the second city, Marseille, in the Woippy commune less than 20 miles from the Luxembourg border. (Photo by Dragan Lekic/Anadolu Agency via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Immár ötödik éjszaka folyamatosak az utcai háborúk Franciaországban. Hiába a kivezényelt 45 ezer fős rendőrség, a bevándorló hátterű bűnözők tovább gyújtogattak, fosztogattak és erőszakoskodtak. A Les Républicains (Köztársaságiak) párt politikusának a házát fel akarták gyújtania, a családját meglincselték. A migránslázadás egyre erőszakosabb.
Vágólapra másolva!

A francia rendőrség vasárnap reggeli közleménye szerint 719 személyt tartóztattak le az országban ötödik éjszaka zajló utcai harcok miatt. Korábban mintegy 1300 bűnözőt vettek őrizetbe.

A migránslázadás azt követően kezdődött, hogy a párizsi elővárosban, Nanterre-ben kedden egy rendőr - lényegében önvédelemből - agyonlőtt egy 17 éves fiút, az algériai Nahel M.-et, aki ellenállást tanúsított egy közúti ellenőrzéskor. A fiút szombaton temették el, ahol csupán egy kisebb tömeg jelent meg, az utcán tombolók Párizs más részein gyűltek össze.

A temetőnél:

A városban:

A tüntetések már túlmutatnak a rendőrséggel szembeni elégedetlenségen, hiszen a Párizstól délre található L'Haÿ-les-Roses település polgármesterének az otthonát - ahogy az Origo megírta - felgyújtották.

A France 24 közszolgálati csatorna tájékoztatás szerint Vicent Jeanbrun (LR) felesége és két gyereke házuk hátsó ajtaján, a kerten keresztül próbáltak elmenekülni. Az asszony és az egyik kisgyerek megsérült.

A politikus a Twitteren is közzétett nyilatkozatban a tegnap esti történéseket „borzalomnak és gyalázatnak" nevezte, otthona megtámadását pedig a családja elleni „merényletként" írta le. „Ez egy gyáva gyilkossági kísérlet volt" – szögezte le.

Crystal Fleming, a New York-i Stony Brook Egyetem szociológia és afrikanisztika professzora az események tükrében pedig máris párhuzamot vont az Egyesült Államokban korábban tapasztalt hasonló erőszakos tüntetésekkel és a szélsőbaloldali BLM-mozgalomra utalt.

A szombat esti események megfékezésére országszerte mintegy 45 ezer rendőrt vezényeltek ki, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megfékezze a feldühödött migránsokat.

Talpig felszerelésben vonulnak a rendőrök:

A bevándorlók és a rendőrök több nagyvárosban is összecsaptak, a bevándorlók gyújtogatnak és üzleteket fosztanak ki, de az is előfordul, hogy lövöldözni kezdenek.

Káosz és gránát:

Az egyik legagresszívabb tömeg Marseille-ben támadta meg a rendőröket, itt több mint ötszáz bűnözőt kellett letartóztatni. A rendőrség ugyan este 6 órától leállította a teljes városi közlekedést, beleértve a metrókat, sőt vasárnapig minden tiltakozást betiltott, de ez semmit sem ért.

Marseille:

Lövöldözés:

Emmanuel Macron francia elnök annyit tett, hogy a szülőket felszólította, vállaljanak felelősséget a kiskorú zavargókért és tartsák otthon a gyermekeiket. A francia hatóságok szerint ugyanis a tüntetők egyharmada fiatalkorú, egyes esetekben „nagyon fiatal". Több 8-10 éves muszlim fiatalt is harcba küldenek a bevándorlók.

8 éves gyerek is az utcán:

A fosztogatások sem enyhültek:

Még egy tűzoltóautót is kifosztottak:

Geert Wilders, holland politikus a Twitteren azt a kérdést is feltette, hogy „hol marad a francia hadsereg?". Szerinte le kellene tartóztatni és deportálni kellene a „söpredéket".

Bejegyzés: