Minden megváltozhat: Itt van Lengyelország drámai döntése

Ukrajna, Oroszország, háború, rakéta,
DONETSK, UKRAINE - MAY 09: Artillery rocket units of the mechanized brigade of the Ukrainian Army conduct operation to target trenches of Russian forces through the Donetsk region, where the country's most intense clashes occur, amid Russia and Ukraine war in Donetsk, Ukraine on May 09, 2023. (Photo by Muhammed Enes Yildirim/Anadolu Agency via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lengyelország csapatokat vezényel a keleti határra a Wagner-csoporttól való félelem miatt. „Készen állunk reagálni az országunk határának közelében történő destabilizációs kísérletekre" – írta Mariusz Blaszczak a Twitteren, írta meg a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Lengyelország szombaton megkezdte több mint 1000 katona mozgatását az ország keleti részére - közölte a védelmi miniszter, miközben a NATO-tagállamban egyre nagyobb az aggodalom amiatt, hogy a Wagner-csoport harcosainak fehéroroszországi jelenléte feszültség növekedéséhez vezethet a határon – számolt be a Reuters.

– írta Mariusz Blaszczak a Twitteren, majd úgy folytatta: „Ezzel demonstráljuk, hogy készen állunk reagálni az országunk határának közelében történő destabilizációs kísérletekre." Múlt vasárnap Lengyelország közölte, hogy 500 rendőrt küld a Fehéroroszországgal közös határ biztonságának megerősítésére.

Lengyelországban az elmúlt hetekben megnőtt a fehérorosz határon átkelni próbáló migránsok száma. A határőrség szerint pénteken több mint 200 ember próbált illegálisan átjutni, köztük marokkói, indiai és etiópiai állampolgárok.