Elképesztő: Klímaaktivisták akadályoztak egy beteg gyermekével kórházba siető édesanyát - videó

gyerek az autóban
Vágólapra másolva!
Újabb akciót szervezett a látványos felvonulásairól és civil ellenállásáról ismertté vált Just Stop Oil nevű brit környezetvédelmi aktivista csoport. Ezúttal Londonban tartottak forgalomlassító felvonulást azt követelve, hogy a brit kormány állítsa le az összes új nyersolaj- és gázipari kitermelési engedélyt - írja a Magyar Nemzet. A narancssárga mellényt viselő aktivisták transzparensekkel a kezükben vonultak az utcán, egy teljes sávot elfoglalva.
Vágólapra másolva!

Egy, a Twitterre felkerült felvételen az látható és hallható, hogy egy ingerült fiatal nő arra kéri őket, engedjék elhaladni az autóját, mert a kisbabája beteg és kórházba kell vinnie.

A Magyar Nemzet szerint a videón jól látszik, hogy

az aggódó édesanya kiabálása és a másik sávban álló autók dudálása ellenére a klímaaktivisták tovább folytatták a menetelést, nem engedték el a beteg kisgyermeket szállító autót.

Az aktivisták beteg gyermek iránti érdektelensége már csak azért is megdöbbentő, mert a csoporttal szimpatizáló környezetvédő riporter, Zoe Broughton az eset előtt alig pár nappal azt nyilatkozta, azért tiltakozik, hogy megakadályozza az ökoszisztéma elpusztítását és a népirtást a jövő gyermekei érdekében.

Az újságíró elmondta, hogy neki nincsenek gyerekei, de minden gyermekért felelősnek érzi magát, most azonban a hozzá közel álló Just Stop Oil csoport tagjai megtagadták az együttműködést egy kétségbeesett anyukától, aki orvoshoz sietett a csecsemőjével.

A The New York Post értesülései szerint a Just Stop Oil nevű szervezet 160 aktivistája vett részt a megmozdulásban a brit főváros több pontján. A klímaaktivisták a British Open golfversenyt is megzavarták, három támogatójuk narancssárga festékport szórt a gyepre, a Just Stop Oil Twitter-bejegyzése alapján ezt szintén a brit kormány nyersolaj- és gázipari projektje elleni tiltakozásul tették.

A rendőrség tájékoztatása szerint két nőt és két férfit vettek őrizetbe közveszély okozására irányuló előkészület gyanúja miatt. A golfpályán történteknek nem lett semmi komoly következménye, de a környezetvédők akciói már korábban is keltettek felháborodást, tavaly ősszel pedig tragédiával végződött egy tüntetés.

Berlinben a Letzte Generation nevű szervezet blokádja miatt egy mentőautó nem tudott időben segítséget nyújtani egy balesetet szenvedett kerékpárosnak. A 44 éves nőt egy betonkeverő gázolta el, ám, mivel a klímatüntetés okán kialakult dugóban elakadt a segítség, a nőt végül nem tudták megmenteni, belehalt a sérüléseibe. A BBC brit közmédia beszámolója alapján a biciklista halála felerősítette a németországi klímaváltozás ellen tiltakozók taktikájával kapcsolatos országos vitát, miután az aktivisták egyre gyakrabban akadályozzák a közúti forgalmat.

A címlapi fotó illusztráció!