Összevissza beszél megint Zelenszkij: így ér véget szerinte a háború

Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ideje nagy részét azzal tölti, hogy közösségi oldalaira töltöget fel videókat és interjúkat ad különböző háborúpárti országok baloldali lapjainak. Nem is csoda, hogy lassan kezd kifogyni az ötletekből, hogy miként nyerhetné meg a háborút a totális kudarcba fulladt ukrán ellentámadást követően.
Vágólapra másolva!

Zelenszkij mostanra egyértelmű mélypontra került, mondhatni az ukrán elnök teljesen elvesztette az eszét. A brazil GloboNews csatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy az oroszok már nem lesznek képesek sokáig fenntartani a jelenlegi tempót a fronton, ki fognak fáradni.

Szerinte még Szíriában sem harcoltak ilyen intenzitással Moszkva csapatai, hozzátéve, hogy Ukrajnában az oroszok már 30 éve folytatnak proxyháborút.

Az ukrán elnök most egy újabb ötlettel állt elő, amivel Ukrajna megnyerheti a háborút, méghozzá azzal, hogy Vlagyimir Putyin tíz éven belül meghal, de további harminc évet biztosan nem fog megélni az orosz elnök.

Volodimir Zelenszkij forgatókönyvírónak állt Forrás: Ukrán Elnöki Iroda

Zelenszkij legoptimistább becslése szerint tehát az oroszok még 10 évig, de akár 30 évig is háborúzhatnak Ukrajnában. Az elnök pedig nem az ukrán hadsereg sikerében bízik, hanem abban, hogy Putyin egyszerűen meghal, a háború pedig véget ér.

Arról is beszélt, hogy a világon gyakorlatilag sehol sem támogatják Oroszországot, miközben a világ népességének túlnyomó részét magukba foglaló országok nem foglaltak állást az orosz - ukrán háborúban, de például Kína és számos afrikai ország inkább Nyugat-ellenes poszturát mutat, mintsem ukránpártit.