Itt a drámai bejelentés az orosz győzelemről

Katonaznekarok fesztiválja
Moszkva, 2022. augusztus 26. A Szpasszkij-torony Nemzetközi Katonazenei Fesztivál főpróbáját tartják a moszkvai Vörös téren 2022. augusztus 25-én. Szpasszkij-torony zenei fesztivál augusztus 26-án kezdődik és szeptember 4-ig tart az orosz fővárosban. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Vágólapra másolva!
Dimitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője nemrég arról beszélt, hogy Oroszország kilépett a krízisből és gyors fejlődésnek indul. Az elnöki szóvivő bejelentése győzelmi bejelentésnek tekinthető - ha katonai értelemben nem is, de gazdaságiban mindenképp. 
Vágólapra másolva!

Peszkov kijelentette, hogy véget ért Oroszországban a gazdasági nehézségek korszaka, a következő időszakban pedig korunk mértékével mérve gyors ütemű növekedés köszönhet be az országban.

Korábban az Orosz Központi Bank is javította a gazdasági kilátásokat. Most azt várják, hogy a gazdaság 1,5-2,5 százalék között fog növekedni 2023-ban. Hasonlóan tett az IMF is, amely az áprilisi 0,8 százalékos gazdasági növekedésről 1,5 százalékra módosította az orosz gazdasági kilátásokat.

Az orosz gazdaság rohamosan növekszik Forrás: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Mindez egyértelművé teszi azt, amit Magyarország eddig is tudott, a Nyugat viszont továbbra sem hajlandó beismerni: a brüsszeli szankciók teljes kudarcot vallottak. Miközben Európában elszabadult a szankciós infláció, addig Oroszország több területen is önellátó lett, a szankciókat sikeresen kikerülik, fontos új szövetségeket kötöttek, a gazdaságuk pedig növekvő pályán van. A szankciók nem az oroszokat tették tönkre, hanem Európát. Az egyetlen megoldás a helyzet rendezésére az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások megkezdése.