Itt az ukrán bejelentés, ettől félt mindenki

Mihajlo Podoljak, Mykhailo Podoliak
KYIV, UKRAINE - MARCH 2, 2023 - Adviser to the head of the Office of the President Mykhailo Podoliak attends the Kyiv StratCom Forum 2023, Kyiv, capital of Ukraine.NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by Ruslan Kaniuka / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója a tűzszünet mérlegelésének és az ukrajnai háború befagyasztásának lehetséges kockázataira figyelmeztetett.
Vágólapra másolva!

Mihajlo Podoljak egy tweetben aggodalmának adott hangot amiatt, hogy egy ilyen forgatókönyv a jelenlegi állapotok mellett Oroszország győzelmét és Vlagyimir Putyin diadalát jelentené.

Podoljak hangsúlyozta, hogy a nemzetközi jog elveszítheti tekintélyét, átadva a helyét a „dzsungel törvényének", ahol a konfliktusok a politikai célok eszközeivé válnak. Érvelése szerint ez világszerte fokozódó káoszhoz és konfliktusokhoz vezethet.

Arra figyelmeztetett, hogy a háború befagyasztása nem enyhíti az ukrán nép szenvedését.

Szerinte ha Moszkva megtartja az irányítást Ukrajna egy része felett, és tűzszünetet tart, akkor a jövőben intenzívebb konfliktusra készülhet. Kijelentette, hogy a lerombolt Ukrajna gyengébb pozícióban nézne szembe ezzel a potenciális jövőbeli harci körrel, hacsak nem történik stratégiaváltás.