Újabb részletek derültek ki a pusztító erejű dagesztáni robbanásról - videó

conflict Horizontal orosz ukrán háború
Elszállítják a keddi Kijev elleni dróntámadás során kigyulladt ház mellett parkoló, sérült autókat
Vágólapra másolva!
Harminc ember meghalt, további 105 pedig megsérült, miután az oroszországi Mahacskala határában robbanás történt egy benzinkútnál - számolt be róla előzetesen az Origo.
Vágólapra másolva!

Több mint négyszáz épületben keletkezett kár a robbanás következtében, amely hétfő este egy benzinkútnál történt Mahacskalában - közölte szerdán Szergej Melikov, Dagesztán vezetője.

Melikov szerint a megrongálódott épületek többsége lakóház. Mint mondta, a károk felmérése folytatódik, a sérült ingatlanok tulajdonosainak pedig kártérítést fizetnek.

A balesetben a szerdán közölt hivatalos adatok szerint 35 ember életét vesztette, és a régió egészségügyi minisztériuma szerint további 116-nak volt szüksége orvosi ellátásra. A TASZSZ orvosi forrásokra hivatkozva 84 sérültről számolt be, akik közül 66-an - 16 gyerek - szorultak kórházi kezelésre.

A halottak közül szerdára 13-at azonosítottak. Az áldozatok hozzátartozói számára az Oroszországhoz tartozó köztársaság hatóságai folyamatosan üzemelő "forró drótot" létesítettek.

Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere közölte, hogy éjjel egy különrepülővel 16 sérültet szállítottak Mahacskalából Moszkvába. Mint mondta, hatuk állapota rendkívül súlyos. A dagesztáni kórházakban szerdán további 46 embert ápoltak.

A tűz eredetileg Mahacskala külvárosában egy autószervizben ütött ki, és átterjedt egy épületre, amelyben mezőgazdasági salétromot tároltak. Robbanás történt, amely a közelben lévő épületeket, köztük egy benzinkutat is felgyújtott.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) az ügyben büntetőeljárást indított a biztonsági előírások megsértése miatt. A hatóság szerint a detonációt a tűzveszélyes agrokémiai anyag okozta.

A történtekkel kapcsolatban gyanúsítottként őrizetbe vették a salétrom tulajdonosát, Eldar Naszrulajevet. A dagesztáni benzinkutaknál tűzrendészeti ellenőrzést tartanak.