Váratlan fordulat: Japán vadászgépeket riasztott az oroszok miatt

felszállás vadászrepülő vadászrepülőgép
Az orosz védelmi minisztérium által közreadott képen két orosz Szu-35-ös vadászbombázó felszáll a szíriai Latakia melletti Hmejmim légi támaszponton. Az orosz elnök két nappja rendelte el a Szíriában harcoló orosz katonai egységek fő részének kivonását.
Vágólapra másolva!
Japán vadászrepülőket riasztott a Kelet-kínai-tengerhez két orosz Il-38 típusú kémrepülőgép észlelése miatt - közölte a japán védelmi minisztérium pénteken.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a két orosz repülő föl-alá cirkált a Japán-tenger és a Kelet-kínai-tenger között.

Az ázsiai szigetország egy nappal korábban arról adott hírt, hogy orosz és kínai hadihajókat észleltek, amelyek a Okinava és Mijako japán szigetek között keltek át.

Hszi Csin-ping kínai elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő 2023. március 21-én (Képünk illusztráció) Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Karpuhin

Az orosz védelmi miniszter mindeközben pénteken közölte, hogy már három hete zajlik az orosz és kínai hajók haditengerészeti gyakorlata, a tengerészeti flották pedig jelenleg a Kelet-kínai-tengeren járőröznek.

- áll a közleményben.

Oroszország és Kína ezen kívül tengeralattjáró-elhárítási gyakorlatokat is végrehajtott, valamint a feltételezett ellenség elleni légitámadást és tengeri mentést is gyakoroltak, amellett, hogy a helikopterek hadihajók fedélzetén történő fel- és leszállási manőverezését gyakorolták.