Halálra késeltek egy férfit a német vidámparkban

Spreepark, vidámpark, elhagyatott, Berlin, Németország,
Berlin, Germany, April 2009. Abandoned and overgrown ferris wheel in former East German amusement park Spreepark Plänterwald.
Vágólapra másolva!
Letartóztattak két amerikai katonát Németországban, miután egy férfit halálra késeltek egy vidámparkban. A gyilkosság akkor történt, amikor több ember között szóváltás tört ki a Wittlich nevű kisvárosban.
Vágólapra másolva!

Két amerikai katonát tartóztattak le Németországban egy fiatalember halála miatt, aki az ország nyugati részén egy vidámparkban halt meg - közölte a német rendőrség.

A haláleset akkor történt, amikor szombat este a Wittlich nevű kisvárosban, egy vidámparkban több ember között szóváltás tört ki.

- közölte a rendőrség szemtanúkra hivatkozva.

A menekülő csoport két tagját gyorsan azonosították, a német rendőrség letartóztatatta őket, majd átadta az ügyet az amerikai hatóságoknak - írta az Al Jazeera.

- mondta Joachim Rodenkirch, Wittlich polgármestere a helyi sajtó kérdésére.

Kevin Crofton ezredes az amerikai légibázisról tűrhetetlen és elkerülhető tragédiának nevezte az esetet. Megköszönte a helyi rendőrségnek és Wittlich városának az együttműködést.

Az Egyesült Államoknak a második világháború óta állomásoznak csapatai Németországban, de létszámuk a berlini fal leomlása óta csökkent, az 1990-es mintegy 200 ezer katonáról mára 34 500-ra.