Őrjöngenek a Wagner-zsoldosok Prigozsin halála miatt - újabb puccskísérlet kezdődik?

Vágólapra másolva!
Több Wagner-csoporthoz közeli Telegram-csatorna szerint újabb puccskísérlet kezdődhet Putyin ellen Jevgenyij Prigozsin halála miatt. Jobb, ha életben van, ez a saját érdeketek - írta például az egyik csatorna. Jevgenyij Prigozsin halálának hírével ellepték az ilyen és ehhez hasonló bejegyzések a közösségi oldalakat. A kérdés már csak az, hogy üres fenyegetésről van szó, vagy valóban van félni valója Moszkvának? - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Jevgenyij Prigozsin, Dmitrij Utkin, Szergej Propusztin, Jevgenyij Makarjan, Alekszandr Totmin, Valerij Csekalov, Nikolaj Matusejev – ők utaztak a Wagner-csoport vezetőjének magánrepülőgépén, amelyet állítólag – legalábbis a Wagner-források szeirnt – az orosz légvédelem lőtt le szerda este az orosz Tveri terület felett. Sajtóinformációk szerint a gépen utazó összes ember meghalt, Prigozsin holttestét Utkinéval együtt már azonosították.

Amennyiben igaz, ez azt jelenti, hogy a zsoldoshadsereg nem csupán vezetőjét és egyik alapítótagját – Prigozsint és Utkint – vesztette el, hanem egy sor magas rangú tábornokát is. Ez óriási veszteség és tegyük hozzá, meglehetősen furcsa felelőtlenség, ennyi vezető még békeidőben sem utazhatna egy gépen, nem hogy ilyen fenyegettség idején.

− írja Twitter-bejegyzésében némileg vágyvezérelve a lengyel Visegrád 24.

Való igaz, Prigozsin halálának hírére a Wagner-közeli Telegram-csatornák zöme bosszút kiáltott, következményekre figyelmeztettek.

− áll az egyik csatorna bejegyzésében, melyet a brit Express hírportál szúrt ki.

– Jevgenyij Viktorovics Prigozsin Oroszország árulóinak tettei következtében halt meg."

− írja az egyik legnagyobb Wagner-közeli Telegram-csatorna, a Grey Zone közleményében.