Erre senki nem számított: elképesztő dolog történt Moszkvában

A győzelem napja Oroszország
Moszkva, 2023. május 9. Sz-400 típusú orosz légvédelmi rakétarendszer a győzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2023. május 9-én, a II. világháborúban Németország felett aratott győzelem és a háború befejezésének 78. évfordulóján. MTI/EPA
Vágólapra másolva!
Vád alá helyezték Konsztantin Ogijenkót, a moszkvai légvédelem feladatait ellátó zászlóalj őrnagyát megvesztegetés gyanúja miatt - számolt be róla a Meduza.
Vágólapra másolva!

Az őrnagy a TASZSZ szerint nyolc és tizenöt év közötti letöltendő börtönbüntetésre számíthat, a letartóztatását november 27-ig meghosszabbították. A Kommersant arról számolt be, hogy a moszkvai légvédelmi egység egy másik szárnyának katonai vezetőjével, Dimitrij Beljatszkival összedolgozva 500 ezer rubelnyi kenőpénzt fogadtak el a Nadezsda nevű szervezettől.

Ez csak az első részlete volt egy nagyjából 30 millió rubeles összegnek, amiért cserébe a tisztek az orosz Védelmi Minisztérium egyes Moszkvához közeli birtokait ígérték a szervezetnek, amely különböző építkezési projektekbe kezdett volna a területen.

Beljatszki részben beismerte tetteit és vádalkut kötött, Ogijenko azonban ártatlannak vallotta magát.