Elraboltak és szexrabszolgaságra kényszerítettek egy tinit Amerikában

javesh Persaud
Vágólapra másolva!
Egy 18 éves New York-i tinit megmentettek egy férfitől, akivel az interneten ismerkedett meg. A férfi hónapokig szexrabszolgaságra kényszerítette a lányt - közölték az ügyészek. A tinédzsert több mint száz kilométerre az otthonától találták meg, miután felhívta a Polarist, az emberkereskedelemmel foglalkozó amerikai forródrótot.
Vágólapra másolva!

A 33 éves Javesh Persaud a New York állambeli Shirley-ből származik, és a Suffolk megyei ügyészség szerint állítólag júliusban ismerkedett meg az áldozattal az Omegle nevű alkalmazáson. (Az alkalmazás véletlenszerű idegeneket párosít össze csevegésre és videohívásokra).

Az áldozatot, akit a bírósági dokumentumokban csak Jane Doe néven azonosítottak, a hatóságok szerint apja elküldte otthonról, miután betöltötte a 18. életévét és befejezte a középiskolát.

A manhattani metrómegállókban aludt, amikor találkozott Persauddal, aki állítólag ételt és szállást ígért neki, és azt állította, hogy hajléktalanokkal dolgozik.

Amikor a lány beleegyezett a találkozóba, az ügyészek szerint a férfi 100 kilométerre vitte el egy olyan megyébe, ahol nem voltak barátai vagy családja, és azt mondta neki, hogy vele fog lakni az autójában.

- áll az ügyészség közleményében.

Amikor a nő visszautasította, a férfi állítólag arcon ütötte, majd elővett egy kést, és azzal fenyegette meg, hogy leszúrja.

A férfit azzal is vádolják, hogy fojtogatta a nőt, hogy engedelmeskedjen, és maga is szexuálisan bántalmazta.

Végül szeptember 1-jén a nőnek sikerült egy telefonhoz jutnia, amivel a hatóságok szerint felhívta a Polaris-t, az emberkereskedelemmel foglalkozó amerikai forródrótot. A Suffolk megyei rendőrség letartóztatta Persaudot.

A nyolc vádpontból álló vádirat négy szexkereskedelemmel, kettő prostitúció elősegítésével és kettő szexuális bűncselekmény elkövetésével kapcsolatos vádat tartalmaz.

Persaudot 500 000 dolláros (179 millió forint) óvadék ellenében tartják fogva, és október 16-án kell megjelennie a bíróságon. Ügyvédje nem kívánt nyilatkozni.

Alessandra Parisi Serano jogi vezető szerint a szegénység és a hajléktalanság két olyan kulcsfontosságú tényező, amely az emberkereskedők számára rendkívül kiszolgáltatottá teheti az embereket - írta a Fox.

Az amerikai külügyminisztérium éves jelentése szerint világszerte mintegy 25 millió ember esik emberkereskedelem áldozatául.

Az emberkereskedelem vagy a modernkori rabszolgaság minden negyedik áldozata gyermek.