Drámai bejelentést tettek az oroszok, ez Ukrajna végét jelentheti

LAVROV, Szergej
Rijád, 2022. június 1. Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvétele Szergej Lavrov orosz külügyminiszterről az Öböl menti Együttműködési Tanács (GCC) és Oroszország stratégiai párbeszédének 5. alkalommal rendezett külügyminiszteri tanácskozásán vett részt a szaúdi fővárosban, Rijádban 2022. június 1-jén. MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium
Vágólapra másolva!
Irreálisnak nevezte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter New Yorkban szombaton az Ukrajna javasolta béketervet és a fekete-tengeri ukrán gabonaexport újraindításával kapcsolatos ENSZ-javaslatokat.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ Közgyűlésének 78. ülésszaka után tartott sajtótájékoztatóján Szergej Lavrov a Kijev által szorgalmazott tízpontos béketervről kijelentette, hogy az teljességgel megvalósíthatatlan.

- emelte ki az orosz külügyminiszter.

Lavrov kijelentette, a konfliktus a harctéren fog megoldódni, ha Kijev és nyugati szövetségesei ragaszkodnak ehhez az állásponthoz.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Forrás: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium/-

A diplomata hozzátette, hogy Oroszország azért mondta fel júliusban az ENSZ és Törökország közvetítésével tavaly nyáron létrejött fekete-tengeri gabonaexport-szerződést, mert az

Oroszországnak tett ígéretek - közöttük egy orosz bankra kirótt szankciók visszavonása és Moszkva visszakapcsolása a SWIFT nemzetközi rendszerbe - nem teljesültek.

Hozzátette: az ukrajnai mezőgazdasági exportra kijelölt biztonsági folyosó újbóli létrehozásával kapcsolatos ENSZ-javaslatok nem reálisak.

Lavrov kijelentette, hogy