A hihetetlen fordulat után így ünnepelték Robert Ficóék a nagy győzelmet - videó

Vágólapra másolva!
Euforikus hangulat uralkodott a Smer pozsonyi székházában rendezett eredményváróján, ahol a párt vezető politikusai énekelni kezdtek örömükben. A nem mindennapi pillanatokról videó is készült.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, egy hihetetlen fordulat után Robert Fico és pártja, a Smer nyerte a szlovákiai előrehozott választásokat. Pedig a szombat esti exit poll még a Progresszív Szlovákia (PS) győzelmét jelezte.

Nem csoda, hogy euforikus hangulat uralkodott a Smer pozsonyi székházában rendezett eredményváróján, ahol a párt vezető politikusai énekelni kezdtek örömükben. A nem mindennapi pillanatokról videó is készült.

Mint ismert, a szavazatok 99,56 százalékos feldolgozottságnál a Smer a voksok 23,28 százalékát kapta, majdnem hét százalékponttal megelőzve a második helyezett PS-t, amelyre a választópolgárok 17,07 százaléka adta le voksát.

Robert Ficónak így jó esélye van arra, hogy negyedszer is Szlovákia miniszterelnöke legyen - írja a Magyar Nemzet. Igaz, ehhez még kemény tárgyalások várnak a volt szlovák kormányfőre.