Élményparkot nyit a Netflix

Virtual World Logos companies tech virtual emblem logos signs technologies illustrations online tele vision tv streaming movie movies films netflix remote digital Horizontal TECHNOLOGY COMPANY INTERNET LOGO BOARD ILLUSTRATION COMPUTER TELEVISION VIDEO FIL
Netflix logo is seen displayed on a tv screen in this illustration photo taken in Poland on November 29, 2020. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az első Netflix Ház 2025-ben fog megnyitni és a Disneylandre hasonlító élményparkok célja a filmek és sorozatok népszerűsítése lesz.
Vágólapra másolva!

A Netflix új vállalkozásötlet elindítását tervezi, ahol a látogatók elmerülhetnek kedvenc filmjeik és sorozataik világában és filmes termékeket vásárolhatnak.

A tervek szerint a rajongók egy Nyerd meg az életed pályát is kipróbálhatnak majd.

Az első ilyen élményparknak Netflix Ház (Netflix House) lesz a neve és várhatóan 2025-ben nyit majd meg.

Új vállalkozásba kezd a Netflix. Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A Netflix néhány éve kísérletezik az „ideiglenes rajongói élményekkel", eddig ezekből negyvenet mutatott be. Ezek közé tartozik a The Queen's Ball: A Bridgerton Experience, a több várost bejárt, a dráma által ihletett italok és táncok éjszakája, valamint egy ideiglenes Netflix-bolt a Los Angeles-i Grove bevásárlóközpontban.

A Netflix Ház lesz a cég első állandó helyszíne, amely a programjainak marketingjébe és a rajongói közösségek kialakításába irányuló növekvő befektetésének jele.

A nagy médiacégek (mint például a Disney) már évtizedek óta használják a vidámparki túrákat, jelmezekkel és játékokkal kiegészítve karaktereik népszerűsítésére. Ez az üzletág újdonság a Netflix számára, és talán válasz lehet azoknak a stúdióknak, amelyek sokat kritizálták a cég sovány marketingtevékenységét.

A vállalat menedzsmentje szerint a Netflix Ház elsősorban a címeik népszerűsítését szolgálja, egyelőre nem számítanak jelentős bevételre.

– mondta Josh Simon alelnök.

Új stratégiába kezd a Netflix: fontos szerepet kaphatnak a kis animációs stúdiók
Nemcsak az előfizetési rendszerben, a belső felépítésben is változások várhatók a Netflixnél. Az átalakulás elsősorban az animációs részleget fogja érinteni.

A Netflix Ház folyamatosan változtatni fogja a tematikáját, beleértve a show-t és az éttermi kínálatot. Simon ennél több információt egyelőre nem árult el, mivel még nem találtak végleges helyszínt a Netflix Háznak. Mivel a legtöbb ideiglenes élmény is főleg olyan nagyvárosokban volt elérhető, mint New York, Tokió és Mexikóváros, arra lehet számítani, hogy a Netflix Ház is egy hasonló forgalmú helyen fog megnyílni - írta a vg.hu.