Özönlenek a terrorista migránsok Európába, Brüsszel be akarja engedni őket

Brüsszel, Belgium, lövöldözés, terrortámadás, terrorkészültség, 2023.10.17.
Brüsszel, 2023. október 17. Rendőrök a lövöldözés helyszínén, Brüsszelben 2023. október 16-án. Brüsszelben a legmagasabb - négyes szintre - emelték a terrorkészültséget azt követően, hogy a város központjában két embert agyonlőttek, egy személyt pedig megsebesítettek a Belgium–Svédország Európa-bajnoki selejtező kezdete előtt. Mindkét áldozat svéd futballmezt viselt. Szemtanúk szerint az elkövető a lövések leadása előtt azt kiállította, hogy Allahu Akbar (Allah a leghatalmasabb). MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban, a Hamász Izrael ellen indított kegyetlen terrorakciója óta Európa országaiban is megint egyre nagyobb a terrorveszély, már több terrortámadás is volt. A franciaországi és a belgiumi terrorakciót is egy migráns követte el, ráadásul mindkettőt már rég ki kellett volna utasítani, de a hatóságok nem tudták megtenni. Ez is mutatja, mennyire veszélyes Brüsszel új terve, amivel rá akarja kényszeríteni az európai országokra a migránsokat.  
Vágólapra másolva!

Két terrortámadás, két migráns terrorista

Az Izraelben a Hamász palesztin terrorszervezet által elkövetett kegyetlen terrortámadás terrorhullámot indított el Európában is.

A Hamász terroristái Forrás: The Intercept/Origo

Október 13-án meghalt egy franciatanár és egy másik tanár, valamint egy biztonsági őr súlyosan megsérült egy iskolai késes terrortámadásban a franciaországi Arrasban. A francia terrorellenes ügyészség közölte: „terrorszervezettel összefüggő gyilkosság" és gyilkossági kísérlet történt. A terrorista egy huszonéves, csecsen származású férfi volt, aki radikális iszlamistákhoz kötődik. A férfi korábban az iskola tanulója volt, és a támadás közben azt kiabálta, hogy

Rendőrségi helyszínelők dolgoznak az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában történt késelést követően 2023. október 13-án. A migráns terroristát elfogták Forrás: MTI/AP/Pool/AFP/Ludovic Marin

A BFMTV francia tévé arról számolt be, hogy a támadó testvérét is elfogták, és további 11 embert állítottak elő.

Az elkövető, Mohamed Moguskov állandó megfigyelés alatt állt, mert az apját annak radikalizálódása miatt 2018-ban kitoloncolták Franciaországból, míg a bátyját 2019-ben azért ítélték el, mert tagja volt egy iszlamista csoportnak, amely rendőrök és a francia elnök ellen tervezett merényletet. A hatályos francia törvények miatt azonban mégsem tudták kitoloncolni a testvéreket, mert még gyerekkorukban érkeztek Franciaországba.

Majdnem napra pontosan három évvel korábban fejezte le egy szintén csecsen muszlim férfi Samuel Paty történelemtanárt Párizsban, miután Mohamed prófétáról készült karikatúrákat mutatott a diákjainak a szólásszabadságról tartott óráján.

Franciaországban 2015 óta számos terrortámadás történt, ezekben több mint 250-en haltak meg.

A 2015-ös párizsi, a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni terrortámadás Forrás: bumm.sk

2015-ben a Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségénél gyilkolt meg két migráns merénylő tizenkét embert, hogy bosszút álljanak a francia gúnylapon a Mohamed-karikatúrák közlése miatt. Ugyanebben az évben terrortámadás-sorozatot követtek el egy előre megtervezett akció keretében Párizs különböző pontjain géppisztollyal felfegyverkezett terroristák, akik ártatlanokra lövöldöztek, és több robbantást hajtottak végre forgalmas helyeken. A támadás során legalább 120 embert öltek meg.

Megemlékezés a Bataclan színházban végrehajtott iszlamista vérengzés áldozatairól Forrás: AFP/Malte Christians

Az elkövetők a fenti esetekben is migránsok voltak.

Pár nappal ezelőtt, 2023. október 16-án az Iszlám Állam tagja, a tunéziai származású, 45 éves Abdálszalám Laszúd lelőtt két svéd futballszurkolót Brüsszelben. A támadás miatt a meccset félbeszakították, és a szurkolókat is a stadionban tartották egy darabig, miközben a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a belga fővárosban.

Abdálszalam Laszúd 2019-ben menedékjogot kért Belgiumban. A belga hatóságok 2020 októberében elutasították a kérelmét, 2021 márciusában pedig kiutasították az országból, de erről nem tudtak szólni neki, mert a férfi egyszerűen eltűnt.

Bár a migráns hátterű elkövető hétfő este 7 óra körül gyilkolt, a belga rendőrök csak kedd reggel találták meg egy brüsszeli kávézóban. A terrorista a sebesülése következtében életét vesztette.

Az illegális migráció terrorhullámot okoz

Az elhibázott, nemzet- és kultúraellenes brüsszeli politika az illegális bevándorlók szétosztásával a terror szőnyegét akarja leteríteni egész Európában.

- mondta Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója szerdán, Budapesten, egy sajtótájékoztatón.

Forrás: Alapjogokért Központ

Kovács Attila hangsúlyozta: új időszak köszöntött be a Közel-Kelet és az Európai Unió biztonságában. A terror minden korábbinál kézzelfoghatóbbá vált. Éppen ezért is van óriási nagy szükség azokra az európai vezetőkre, akik fölemelik a szavukat az illegális migrációval szemben.

- emlékeztetett a kutatási igazgató.

Kovács Attila megjegyezte, hogy

A migrációs kérdés félrekezelése az európai parlamenti választások fő kérdésévé is válhat. Azok, akik a józan ész pártján és a terror ellen vannak ma Európában, nem vitatják el Izrael önvédelemhez való jogát, illetve azt gondolják, hogy az illegális migráció káros az Európai Unióra.

- mondta ki az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója.

Határvadászok a Biztonsági Határzárnál a magyar-szerb határszakaszon, 2023-ban, Röszkénél. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahhoz, hogy megfékezhessük a terrort, meg kell fékeznünk az illegális migrációt is.