Lefogyást segítő csodagyógyszer érkezik

gyógyszer, illusztráció, készítmény, gyógyszeripar, pirula, tabletta, egészség
Young woman taking a pill
Vágólapra másolva!
Az ELi Lilly cég fogyasztó gyógyszerét teszteli az USA, de még évek választják el az amerikai forgalombahozási engedély megszerzésétől, viszont már most hozzá lehet jutni.
Vágólapra másolva!

Minden bizonnyal nagyon népszerű lesz az Eli Lilly új lefogyást segítő gyógyszere, a retatrutid. A következő három évben folynak a szer klinikai tesztjei az USA-ban, de már most hozzá lehet férni.

Az engedélyezetlen fogyasztószerek szürkepiaca virágzik, a retatrutid máris elérhető online, a Wall Street Journal munkatársai több száz eladót is találtak.

Népszerű lesz az Eli Lilly új lefogyást segítő gyógyszere, a retatrutid. A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 sebra/Shutterstock. No use without permission./Sebra

Korábban az amerikai lap ötven olyan weboldalat talált, amelyek az Ozempic és a Mounjaro nevű, szintén fogyásra is használt gyógyszerek aktív ingredienseit, a szemaglutidot és a tirzepatidot árulták.

Azóta az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság, az FDA levélben figyelmeztetett két ilyen oldalt arra, hogy törvényellenesen és félrevezetően árulnak engedélyezetlen gyógyszereket - írja a Világgazdaság.