Még több vért akarnak a megvadult migránsok Nyugat-Európában - videó

Párizs, demonstráció, Palesztin, tüntetés, 2023.10.19. Pro-Palestinian demonstration in Paris Gaza,Israel,protest,solidarity,war Horizontal
PARIS, FRANCE - OCTOBER 19: Protesters participate in a demonstration to show their solidarity with Palestinian people in Paris, France, on October 19, 2023. Luc Auffret / Anadolu (Photo by Luc Auffret / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Az izraeli háború október eleji kitörése temérdek változást hozott Ausztriában is: a hatóságok fokozzák a biztonsági intézkedéseket és kiemelt figyelmet kap a zsidó közösség intézményeinek védelme. Minderre azért is van szükség, mert az antiszemita atrocitások nyugati szomszédunkat is elérték, amelyekről egyre erőszakosabb felvételek terjednek a közösségi oldalakon.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet az Exxpress osztrák hírportálra hivatkozva arról ír, hogy az éjszaka Bécs egyik belvárosi területén, a Seitenstettengasse 4. alatt található zsinagógát támadták meg fiatalok.

Miközben egy férfi felemeli a barátját, hogy az

megfogja és letépje az izraeli zászlót az épület oldaláról, egy fiatal nő azt mondogatja, hogy „Öld meg! Öld meg! Öld meg!".

Utóbbi mindeközben úgy csinál, mintha gépfegyver lenne nála és azzal lőne az izraeli zászló irányába.

Terroristapárti tüntetés Párizsban (illusztráció) Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Luc Auffret

Az antiszemita cselekményt videóra is vették,

amelyen tisztán látható, hogy a zsinagógát semmilyen hatósági személy nem védte,

emellett a járókelők sem szóltak rá a fiatalokra – emelte ki a hírportál.

Az Exxpress közlése szerint Bécs egyik legfontosabb zsinagógájáról van szó, amelyet egyébként szinte pontosan három évvel ezelőtt már megtámadtak. 2020 őszén a mindössze húszéves Kujtim F. kezdett lövöldözni a létesítmény előtt, a merényletnek négyen estek áldozatul. A Der Spiegel német hetilap akkor arról írt, a férfi éveken át kereste a kapcsolatot az Iszlám Állam közel-keleti terrorszervezettel, még a szíriai határvidéken is járt.