"Ez vicces, Guy" - Kovács Zoltán üzent Verhofstadtnak

Verhofstadt Putyin
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán beszólt Guy Verhofstadt belga EP-képviselőnek, az Orbán-Putyin találkozóval kapcsolatos kommentárjával kapcsolatban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára az X-en viccesnek nevezte Verhofstadt megnyilvánulását, és egy beszédes fotóval mindjárt meg is indokolta, hogy miért.
Vágólapra másolva!

A belga EP-képviselő a magyar nemzeti ünnep, október 23-a apropóján egy fotómontázst osztott meg X-oldalán: az egyiken egy Budapest utcáján haladó, korabeli tank látható, a másikon Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök a pekingi találkozójuk után.

„1956-ban a bátor magyar nép szembeszállt a brutális diktatúrával. 67 évvel később Orbán ugyanennek az orosz diktatúrának a pártjára áll!" – fogalmazott, nyilván nem számítva arra, hogy

rövid időn belül előkerül róla egy olyan felvétel, amelyen ragyogó mosollyal az arcán parolázik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A Verhofstadt-Putyin-fotót Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára osztotta meg az X-en. Az ügyes szembesítést a magyar politikus ezzel a szöveggel kommentálta:


És valóban...

Az internet valóban nem felejt, időközben egy újabb Verhofstadt-Putyin kézfogós fotó került elő, Kovács Zoltán államtitkár bejegyzése alatt: