Rálőttek egy késsel fenyegetődző tinédzserre Kölnben

Ludwigshafen, késelés
18 October 2022, Rhineland-Palatinate, Oggersheim: A police officer with a machine gun stands at one of the crime scenes. Two people were killed and another seriously injured in a knife attack in Ludwigshafen. The suspected perpetrator was shot and seriously injured during the arrest, said a spokeswoman for the Rheinpfalz police headquarters Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by FRANK RUMPENHORST / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A kölni rendőrség kedd este rálőtt egy 16 éves fiatalra, aki szemtanúk szerint több embert késsel fenyegetett.
Vágólapra másolva!

A hatósági közlemény szerint többen telefonon jelentették a segélyhívó számon, hogy a fiatalember késsel a kezében embereket üldöz az utcán. A tinédzsert nem sokkal este 8 óra után lőtt sebbel szállították kórházba. A hatóságok szerint intenzív orvosi ellátásban részesül, sérülései nem életveszélyesek.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank Rumpenhorst

Az ügyészség és a rendőrség szerdán kora reggel kiadott közleménye szerint eljárási vizsgálat indult a rendőrségi lőfegyverhasználat miatt. Semlegességi okokból a közeli Bonn város rendőrsége vette át a nyomozást. Az, hogy hány lövés dördült el, és hol találták el a fiatalembert, egyelőre tisztázatlan maradt. A tinédzsertől vérmintát vettek, mert alkohol- vagy kábítószer-fogyasztásra utaló jelek merültek fel.