Órákon át, megállás nélkül szóltak a fegyverek Horgosnál, a déli határ szerb oldalán - videó

Vágólapra másolva!
A horgosiak szerint a hivatalosan bejelentettnél több, összesen hat migráns halt meg egy összetűzésben néhány nappal ezelőtt a déli határ szerb oldalán. Ez volt az embercsempész bandák közötti eddigi legdurvább összecsapás: hét órán keresztül, szinte megállás nélkül szóltak a fegyverek a Szelevényi-erdőben. A Pesti Srácok.hu stábja a helyszínen járt, felkutatták azokat a helyszíneket, ahol nem olyan régen még migránsok ezrei tanyáztak.
Vágólapra másolva!

A napokban kitört véres migráns-bandaháború után a szerb hatóságok különleges egységeket, egyenruhások százait küldték Horgosra és környékére. A katonák elkezdték „megtisztítani" a területet, a Pesti Srácok riportja szerint közel 900 illegális határátlépőt gyűjtöttek össze. A portál stábja ellátogatott

a gyilkosságok helyszínére is, az elhagyatott majorságba, ahol töltényhüvelyek százait, vértócsát, illetve egy véres kardot is találtak.

Dejan Luković, a szerbiai rendőrség segédigazgatója – a Horgos környéki akció irányítója – szerint a migránsok visszaéltek a szerbek vendégszeretetével.

Annak ellenére, hogy a szerb hatóság akciói ezúttal „szintet léptek",

a helyi lakosság nagyon szkeptikus. Az elmúlt nyolc évben azt tapasztalták, hogy nem védi meg őket senki.

Volt olyan időszak, amikor a rendőrség ki sem vonult, amikor lövöldöztek a migránsok, ha pedig begyűjtöttek közülük néhányat, azokért már mentek is a taxik a befogadóállomásra. (Taxival illegális migránst szállítani nem számított embercsempészetnek.) A Pesti Srácok videóját ide kattintva nézhetik meg.

A Hamász megjelent a magyar határon

Nyilvánossá tették azt a titkosszolgálati jelentést, amely a déli határnál tapasztalt terrorkockázatokról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről készült Magyarországon. „Világosan látszik, micsoda kockázatot jelent Európa biztonságára a felelőtlen brüsszeli migrációs politika" – foglalta össze kapcsolódó Facebook-posztjában Kocsis Máté csütörtökön.

A Fidesz frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a szerb–magyar határon már jelen vannak az ismert terrorszervezetek, úgymint az Iszlám Állam (ISIS), az al-Káida és a Hamász.

A jelentés szerint

a tálibok is jelen vannak a Vajdaságban, sok embercsempész rokoni kapcsolatban áll afganisztáni tálib kormányzati vezetőkkel,

illetve a hozzájuk köthető Haqqani terrorcsoport tagjaival. A titkosszolgálat jelentésében rögzítik: a déli határon rendszeressé váltak az erőszakos cselekmények és a fegyverhasználat.