Itt a kemény orosz válasz a döbbenetes brit világháborús provokációra

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború,    Oblast 22nd brigade,army,Donetsk Oblast,Russia,soldiers,tank training,t Horizontal
DONETSK OBLAST, UKRAINE - 29 OCTOBER: Ukrainian army soldiers of the 22nd brigade during tank training as Russia-Ukraine war continues in Donetsk Oblast, Ukraine on October 29, 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz külügyminisztérium megtorló intézkedéseket helyezett kilátásba az amerikai F-35-ösök Nagy-Britanniába történő telepítése miatt.
Vágólapra másolva!

- mondta Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes szombaton az Eurázsiai Gazdasági Fórum keretein belül.

A nukleáris fegyverek hordozására alkalmas F-35-ösök telepítése az Oroszországra nehezedő katonai nyomás fokozódását jelenti.

Emellett a NATO folytatja a hadgyakorlatok szervezését. Mindez része a Nyugat Oroszország megfékezésére irányuló politikájának, ezért minden szükséges katonai-technikai óvintézkedést megtesznek.

Az amerikai vadászgépek brit légibázisokra történő áthelyezéséről szóló döntést figyelembe fogják venni a katonai tervezésben és a csapatok kiképzésében.

Korábban az Egyesült Államok 54 darab F-35-ös vadászrepülőgép átadását tervezte a brit Királyi Légierő Lakenheath légibázisára.

Az új repülőgépek a bázison jelenleg állomásozó F-15-ösöket váltják fel.

Gregory Weaver volt amerikai kormánytisztviselő azt mondta, hogy a NATO-országoknak meg kell erősíteniük a nukleáris védelmüket Oroszországgal szemben - írta az Iz.

Oroszország az ukrajnai különleges művelet során nem fog atomfegyvereket bevetni, de a jövőben bevetheti azokat az észak-atlanti szövetség ellen.