Egy egészséges fiatal nő meghalt néhány órával a rutinműtét után

Vágólapra másolva!
Egy 27 éves lánynak megműtötték a felső és az alsó állkapcsát. Bár a beavatkozás zökkenőmentesen zajlott le, órákkal később tragédia történt, amikor a nő összeesett, miközben a mosdóba ment.
Vágólapra másolva!

Laura Broadwellt próbálták újraéleszteni és az intenzív osztályra szállították, de nem sokkal később meghalt. A vizsgálatok során kiderült, hogy Laura a kelet-yorkshire-i kórházban végzett

nyolcórás műtét után mélyvénás trombózist kapott.

Melanie Levy patológus elmondta, hogy Laurának vérrögök keletkeztek a testében amelyek a vádlijából a tüdejébe jutottak, amikor felkelt az ágyból.

Az újraélesztési kísérletek belső vérzéshez vezettek, ami végül végzetessé vált.

Vőlegénye, Ryan Hardy kedden elmondta, hogy Laura teljes életet élt, és nagyon népszerű volt. A férfi azt mondta:

Laura fitt és egészséges volt a műtétje előtt. 13 és 18 éves kora között fogszabályozót kapott, de az nem korrigálta megfelelően a fogait, ezért volt szükség a mostani műtétre.

Vőlegénye és édesanyja meglátogatta a műtét után. Laura nem tudott rendesen beszélni, de éber volt. A lánynak vécére kellett mennie, egy nővér pedig elkísérte. Öt perccel később Laura rohamot kapott.

Az intenzív osztályra szállították, ahol néhány órával később meghalt.

A Laura műtétjét végző sebész elmondta, hogy a műtét komplikációk nélkül, jól sikerült. Megerősítette azt is, hogy a műtét hossza a szokásos időtartam volt. Azt mondta:

Dr. Trevor Teemul elmondta, hogy a trombózis veszélyének minimalizálása érdekében kompressziós harisnyát használtak, és biztosították, hogy Laurát melegen tartsák és hidratálják a műtét alatt, hogy csökkentsék a kockázatokat, ennek ellenére bekövetkezett a tragédia - írta a Mirror.