Több mint húsz éve tűnt el egy angol diáklány, a holtteste a mai napig nem került elő

Vágólapra másolva!
Danielle Jones mindössze 15 éves volt, amikor elrabolták, miközben az iskolabuszhoz tartott. Rejtély, hogy hol van a holtteste, annak ellenére, hogy a rendőrség tudja, ki ölte meg, de az ügy a mai napig megoldatlan.
Vágólapra másolva!

Danielle Jones mindössze 15 éves volt, amikor elrabolták, miközben az iskolabuszhoz igyekezett. 20 évvel ezelőtti eltűnése és meggyilkolása akkoriban sokkolta az Egyesült Királyságot.

A mai napig rejtély, hogy hol van a holtteste, annak ellenére, hogy a rendőrség tudni véli, hogy ki ölte meg diáklányt. Így a gyilkosság a lezáratlan ügyek között van.

A kislány nagybátyja Stuart Campbell került a rendőrség látóterébe.

A férfi 2002-es tárgyalásán az ügyész elmondta, hogy bár Danielle holttestét nem találták meg, nem lehet kétséges, hogy meghalt.

A tárgyaláson Campbell tagadta Danielle elrablását és meggyilkolását.

Az angol bíróság szerint viszont Campbell szexuálisan vonzódott Danielle-hez. Az iránta érzett vonzalma többféleképpen is megnyilvánult. A lány eltűnését közvetlenül megelőző időszakban egyértelmű, hogy Danielle belefáradt a férfi közeledéseibe.

A nagybácsi megszállottja volt az eltűnt lánynak

Campbell letartóztatása után a rendőrség alapos házkutatást tartott a férfi otthonában, és rábukkantak a Danielle-naplónak nevezett dokumentumra.

Ez egy Campbell által írt napló volt, amelybe minden egyes alkalommal feljegyezte a férfi, hogy mikor találkoztak, mikor hívta vagy mikor hallott a lányról.

Campbell más fiatal lányokat is megpróbált elcsábítani

A férfinek több száz képe volt fiatal lányokról, amelyek közül sokat letöltött az internetről, de a fiatalokat gyakran úgy is becsalogatta az otthonába, hogy névjegykártyákat osztogatott, azt állítva, hogy egy modellügynökség fotósa.

Négy hónappal Danielle eltűnése előtt Campbell állítólag két fiatal lányt is megkörnyékezett egy edzőteremben. Felajánlotta, hogy fényképeket készít róluk.

A férfi családja nem tudott a sötét múltjáról

A rendőrök elárulták, hogy Campbellnek már Danielle eltűnése előtt is meggyűlt a baja a rendőrséggel.

A családja nyilvánvalóan tudott arról, hogy korábban már volt büntetve, de nem ismerték az ezzel kapcsolatos részleteket.

A nagybácsit egy 14 éves lány elrablásáért 1989-ben elítélték. Hivatalosan kiskorú törvényes felhatalmazás nélküli elvitele volt akkor a vád.

Az üggyel kapcsolatban az egyik nyomozó azt mondta, hogy legalább 20 éve sorozatosan követett el bűncselekményeket és a nyomozás során harminc állítólagos áldozatot sikerült azonosítani. Állítólag a férfit nemi erőszakkal is vádolták.

A lány eltűnése után

A rendőrség, amely házról-házra járva vizsgálódott Danielle otthonának közelében, miután bejelentették a lány eltűnését, úgy értesült, hogy a lány egy kék furgonban beszélgetett valakivel.

A szomszédok is láttak egy kék furgont a közelben. Danielle édesanyja, Linda, az egyetlen személy, akit ismert, akinek akkoriban kék furgonja volt, a nagybátyja volt, aki korábban gyakran fel is vette Danielle-t a buszmegállóból.

A rendőrség beszélt egy szemtanúval, aki látott és hallott egy lányt, akire illett Danielle személyleírása az eltűnése reggelén.

A lány vitatkozott egy férfival, akire ráillett Campbell személyleírása, a fiatal lány pedig kiabált neki:

DNS bizonyíték

Campbell házának padlásán a rendőrség egy bikinit, alsóneműt és egy bilincset tartalmazó táskát talált. DNS-mintát is vettek és kimutatták Danielle és Campbell DNS-ét is.

A férfi otthonában találtak egy szájfényt is, amelyet Danielle vásárolt, és amelyen szintén az ő DNS-e volt.

Hamis alibi

Campbell azt mondta a rendőrségnek, hogy egy barkácsáruházban vásárolt, amikor unokahúga eltűnt, és hazafelé menet még a feleségét is felhívta, hogy tudassa vele, hogy a forgalomban ragadt.

A nyomozók több órányi térfigyelő kamera felvételét nézték át, hogy megtalálják a kék furgonját vagy a család ezüstszínű autóját. Sem ő, sem a járművek nem tűntek fel a környező kamerák felvételein, ezért a rendőrök meg voltak győződve arról, hogy az alibije hamis.

2002-ben a mobiltelefonos bizonyítékok felhasználása a bírósági tárgyalásokon viszonylag újdonságnak számított. Ennek ellenére az ügyészeknek sikerült bebizonyítaniuk, hogy Campbell és Danielle telefonjai ugyanazt a mobiltornyot használták.

Nem tudott a testvére szemébe nézni

Alix Sharkey-nak mindössze 10 percre volt szüksége bátyja, Stuart Campbell társaságában ahhoz, hogy meggyőződjön arról, hogy a férfi bűnös az eltűnt lány elrablásában.

A nyomozók javasolták a találkozót, abban a reményben, hogy a testvér hatására a férfi elvezeti őket Danielle holttestéhez, de ez nem sikerült.

2002-ben Stuart Campbellt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték unokahúga megölésért, a büntetésből legalább 20 évet kell letöltenie.

A Channel 5 új dokumentumfilmje a 15 éves diáklány, Danielle Jones halálát és eltűnését vizsgálja. A Reported Missing: The Murder Of Danielle Jones című alkotás részletesen foglalkozik az esettel - írja a Mirror.

A lányt családja 2001. júniusában látta utoljára Tilbury-ben, amikor az iskolabuszhoz indult.