Moszkvában verekednek a jegyekért A diótörőre

Vágólapra másolva!
Áldatlan állapotok alakultak ki Moszkvában a Bolsoj Színház A diótörő című karácsonyi balettelőadása körül. Akkora az érdeklődés az orosz fővárosban, hogy napokig állnak sorban az emberek a jegypénztáraknál. Volt, ahol tettlegességig fajult a kultúráért folytatott harc, emiatt rendőröket kellett kivezényelni az értékesítési pontokhoz. A színház igazgatója azt nyilatkozta, hogy akkora az igény az ünnepi előadásra, amit az előadóművészek fizikailag képtelenek teljesíteni.
Vágólapra másolva!

A Bolsoj Színház jegypénztárában november 11-én kezdődött meg a jegyek értékesítése a december 29–31. közötti A diótörő című balettre.

A helyi híradások szerint akkora az érdeklődés az előadás iránt, hogy a közönség napokig áll sorba a jegyekért.

A 24MIR/Eurázsia televíziós csatorna helyszíni tudósítást készített, melyben egy idős hölgy azt mondta: 59 órán át állt sorban, de rendkívül boldog, hogy sikerült jegyhez jutnia.

A jegyvásárlók türelme azonban véges, időnként elszabadulnak az indulatok, ezért a jegyértékesítő helyekhez kirendelték a rendőrséget is.

A jegyek azonkívül, hogy eleve nem olcsók (több mint 50 ezer forintnyi rubelbe kerülnek) nem vásárolhatók meg korlátlan mennyiségben.

Csupán személyi igazolvány felmutatása ellenében kaphat egy személy két darabot.

Anton Gorelkin, az Állami Duma információs politikával foglalkozó bizottságának elnökhelyettese a RIA Novosti oldalnak azt nyilatkozta, hogy a jegyek árusításával kapcsolatos „őrület" hasonló ahhoz, mint ami Moszkva központjában zajlott a 90-es években.

Megjegyezte, hogy a színház kidolgozott ugyan egy informatikai jegyértékesítési rendszert, de az A diótörő miatt akkora terhelést kapott, amelyet nem bírt el.

A jegyüzérek a hatalmas keresletet látva jócskán felverték az áraikat. Egy-egy jobb helyre szóló bilétáért már 200 ezer forintnyi összeget is elkérnek. Az igazságszolgáltatás hivatalból üldözi ugyan őket, de ez sem zavarja a neppereket abban, hogy külföldi oldalakon akár 635 ezer forintnyi áron kínálják a jegyeket.

A Bolsoj ünnepi előadásai mindig rendkívül színvonalasak. Úgy tűnik, most már a pénzforgalmi adatokkal is világcsúcsokat döntenek - írja a Magyar Nemzet.