Börtönbe kerül az anya, akinek hatéves fia lelőtt egy tanárt Virginiában

Vágólapra másolva!
21 hónapra ítélték annak a hatéves, virginiai gyereknek az anyját, aki lelőtte tanárát.
Vágólapra másolva!

A nő fia az iskolába pisztolyt vitt, majd januárban az első osztályos gyerek a tanárát (Abby Zwernert) lelőtte az osztályteremben, ezzel súlyosan megsebesítve a pedagógust. A nyomozók később marihuánát találtak az anya hálószobájában, és a gyakori drogfogyasztásra utaló bizonyítékokat az SMS-üzeneteiben - írta a CBS News.

Taylor elítélése az Egyesült Államok kerületi bíróságán az első felelősségre vonást jelentette a januári lövöldözésért, a 26 éves nőre decemberben még egy külön ítélethirdetés vár gyermeke elhanyagolása miatt, amelyben korábban már bűnösnek vallotta magát.

A meglőtt pedagógus 40 millió dollárra perli az iskolát, azt állítva, hogy a vezetők figyelmen kívül hagyták a többszöri figyelmeztetést, miszerint a fiúnál fegyver van. Zwerner közel két hetet töltött kórházban, és a lövöldözés óta négy műtéten esett át.

A szövetségi eljárás egy olyan időszakban zajlik, amikor a marihuána számos államban, köztük Virginiában is legális, miközben sok amerikai rendelkezik lőfegyverrel. Néhány amerikai bíróság már döntött a szövetségi törvénnyel ellentétesen, ebben megtiltotta a drogfogyasztóknak a fegyvertartást.

Az anya, Deja Taylor júniusban alkut kötött az igazságszolgáltatással, beleegyezett abba, hogy bűnösnek vallja magát. Elítélték marihuána használatáért, fegyverbirtoklásért valamint azért, mert a fegyver vásárlásakor hamis nyilatkozatot tett a kábítószer-fogyasztásáról.

A női ügyvédei azzal érveltek, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága végül eltörölheti a kábítószer-fogyasztók fegyvertartására vonatkozó szövetségi tilalmat.

Emellett próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és házi őrizetet kértek a bírótól Taylor számára, mivel családon belüli erőszak áldozata volt, és több vetélést és szülés utáni depresszióval küzdött. Az ügyvédek szerint a nőnek tanácsadásra van szüksége többek között skizoaffektív zavar miatt, amely állapot a skizofréniával és a bipoláris zavarral közös tüneteket mutat és marihuánafüggősége miatt kezelésre szorul.

- írták az ügyvédek.