Orbán Viktor: Ukrajna nem teljesíti a csatlakozási feltételeket - videó

ORBÁN Viktor
Budapest 2020. augusztus 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek videokonferenciáján, amelyet a fehérorosz politikai válsággal foglalkozó rendkívüli online uniós csúcs előtt tartottak 2020. augusztus 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
"A hét előfeltételből három nem teljesült. Az én számításom szerint még több sem, de három is bőven elég, hogy azt mondjuk, hogy »srácok, ha nem teljesítettétek az előfeltételeket, akkor nincs esélye a tárgyalások megkezdésének«" - mondta Orbán Viktor az uniós csúcsra érkezve.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az uniós csúcsra érkezve a sajtó kérdéseire válaszolt. A közelmúltban Brüsszelből érkező nyomásgyakorlásra elmondta, hogy

A miniszterelnök a nemzetközi sajtó kérdésére megerősítette azon álláspontját is, hogy Ukrajna támogatását az uniós költségvetésen kívül kell helyezni. De azt is kiemelte, hogy Ukrajna nem teljesíti a csatlakozási feltételeket.

Orbán Viktor: Ukrajna gyors felvétele beláthatatlan következményekkel járna

A számokat figyelembe véve abszurd, nevetséges és komolytalan az ukrán uniós csatlakozás, Ukrajnát lehet és kell segíteni, de nem lehet ezért tönkretenni Magyarországot - mondta Orbán Viktor kormányfő az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szóló kormánypárti országgyűlési határozati javaslat szerdai parlamenti vitájában.