„Brüsszelnek még csak szándékában sem áll megvédeni Európa határait"

Aradi, vértanúk, október 6., koszorúzás
Budapest, 2023. október 6. Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára beszédet mond az aradi vértanúk kivégzésének 174. évfordulója alkalmából tartott koszorúzási ünnepségen a Batthyány-mauzóleumnál, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben 2023. október 6-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Brüsszelnek még csak szándékában sem áll megvédeni Európa határait az illegális migrációtól - írta szerdai Facebook-bejegyzésében Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki elkeserítőnek tartja, hogy az európai határvédelemért felelős szerv, a Frontex vezetője szerint nem lehet feltartóztatni a bevándorlást.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár a bejegyzésében abszurdnak nevezte, hogy miközben az európai határvédelemért felelős hivatalos szerv feladata az lenne, hogy megvédje Európát az illegálisan érkező migránsok tömegétől, a Frontex igazgatója úgy nyilatkozott a Welt am Sonntag nevű német lapnak, hogy "semmi sem tartóztathatja fel az embereket a határok átlépésében, se fal, se kerítés, se tenger, se folyó".
Zsigmond Barna Pál "elkeserítőnek" tartja, hogy az elviekben az európai határok megvédéséért felelős vezető ennyire alkalmatlannak gondolja a saját maga által vezetett hatóságot arra, hogy megvédje Európa határait a bevándorlástól.Szerinte ugyanakkor a "következetes magyar bevándorláspolitika" működik, Magyarország nem hagyta, hogy "bevándorlóországgá" tegyék.

"Megépítettük a kerítést, fenntartjuk a határvédelmet, bevezettük a jogi határzárat, elutasítjuk Brüsszel bevándorláspárti politikáját” Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Megépítettük a kerítést, fenntartjuk a határvédelmet, bevezettük a jogi határzárat, elutasítjuk Brüsszel bevándorláspárti politikáját, ellenezzük az Európát elárasztó illegális migránsok szétosztását, betelepítését és a migránsgettók létrehozását" - rögzítette, hangsúlyozva, hogy a kormány ezután is kiáll Magyarország szuverenitásáért és a határok védelméért. Az államtitkár úgy véli: ha Brüsszel is véget vetne a bevándorláspárti politikának, akkor "se falon, se kerítésen, se tengeren, se folyón" nem tudnának átjönni az illegálisan érkező migránsok. Szerinte azonban Brüsszel mostani vezetése és a baloldal "elkötelezett a Soros-terv végrehajtása mellett", és a napokban tett újabb brüsszeli nyilatkozat világított rá arra is, hogy a Magyarország ellen indított politikai támadások egyik fő oka a magyar bevándorláspolitika.