Jégbe fagytak egy gazda tehenei Németországban - videó

Vágólapra másolva!
Egy gazda a németországi Brandenburg an der Havelben először csak azt vett észre, hogy néhány állata eltűnt, majd hátborzongató felfedezést tett. Kiderült, hogy egy, korábbi áradások miatt vízzel elárasztott területen legelő állatok belefagytak a jéggé fagyott vízbe. 
Vágólapra másolva!

A teheneket drónnal keresték, három állatot élve találtak meg, de négy másik elpusztult. Valószínűleg egy szomszédos település egyik gazdájához tartoztak - írta a T-online. Amikor a tűzoltók egy szemtanú bejelentése után kiérkeztek, már nem tudtak sokat tenni az állatokért - írta a Bild.

Több próbálkozás után sem sikerült kiszabadítani őket, pedig az egyik helyszínen tartózkodó tűzoltó szerint az egyik tehén szeméből látszott, hogy segítséget kér.

- mondta a város polgármestere. Az állatok mentéséért a szakemberek mindent megtesznek.

Az egyik állatvédő szervezet a gazda ellen büntetőfeljelentést tett, gyilkosság és mulasztásos állatkínzás miatt, és az állattartás azonnali betiltását követeli. Úgy vélik, egy tartós áradás után, fagypont alatti hőmérsékletnél a gazdának kötelessége lett volna istállóba vinni a szarvasmarhákat.

A felelős gazda tehát egyértelműen figyelmen kívül hagyta az állatjóléti törvényt, amikor hagyta, hogy a tehenek kínok között fagyjanak halálra

- állítja a szervezet.