Döbbenetes fordulat: Oroszország megtámadhat egy európai országot

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.02.01.,
Vágólapra másolva!
Tízből négy német már elkezdett vészhelyzeti tartalékokat is felhalmozni. A V4NA nemzetközi hírügynökség összeállítása szerint a németek 46 százaléka aggódik amiatt, hogy Moszkva támadást indíthat országuk ellen. Tízből négy német (39 százalék) már elkezdte felhalmozni a szükségkészleteket háború kitörése esetére. Németország 600 légvédelmi óvóhelye közül jelenleg egy sem működik, mivel a kormány 2007-ben megszüntette a háborús bunkerek karbantartását.
Vágólapra másolva!

Egy friss felmérésből kiderül, hogy a háborús retorika és az ukrajnai háború eszkalációjára, egy esetleges Európa és Oroszország közötti háborúra való figyelmeztetések miatt,

 

a németek 46 százaléka aggódik amiatt, hogy Moszkva támadást indíthat országuk ellen.

 

A BILD számára készített INSA közvélemény-kutatás során 1001 főt kérdeztek erről, a válaszadók 44 százaléka mondta azt, hogy jelenleg nem tart attól, hogy Oroszország megtámadná Németországot.

A felmérés szerint a baloldali pártok támogatói aggódtak a legjobban, 55 százalékuk, őket szorosan követik a Kereszténydemokrata Unió (CDU) támogatói. A bal- és jobboldali populista pártok – Sahra Wagenknecht újonnan alakult bevándorlásellenes baloldali pártja és a jobboldali, konzervatív Alternatíva Németországért (AfD) – támogatói tartották a legkevésbé valószínűnek az orosz támadást.

Elkezdtek a háborúra készülni

Közben a felmérésből az is kiderült, hogy

 

tízből négy német (39 százalék) már elkezdte felhalmozni a szükségkészleteket háború kitörése esetére.

 

Forrás: V4NA

Aggasztó, hogy csak minden hatodik megkérdezett mondta azt, hogy tudja, hová kell mennie vészhelyzet esetén. A lap megjegyezte, hogy ez valószínűleg annak köszönhető, hogy

 

Németország 600 légvédelmi óvóhelye közül jelenleg egy sem működik, mivel a kormány 2007-ben megszüntette a háborús bunkerek karbantartását.

 

A német lakosság körében nem is meglepő, hogy nő a félelem egy esetleges támadás miatt, az elmúlt hetekben ugyanis több vezető tisztségviselő is arról beszélt, hogy fel kell készülni mindenre.

Háborúra számít a védelmi miniszter

Boris Pistorius nemrég arról beszélt, hogy

 

nem is arról van szó, hogy felkészülünk egy háborúra, hanem inkább arról, hogy arra számítunk.

 

A német védelmi miniszter egy televíziós interjúban úgy fogalmazott,

 

ha készülni kell egy olyan veszélyre, amiről nem tudjuk, hogy mikor és hogyan következik be, akkor jobban tesszük, ha felfegyverezzük magunkat.

 

De egy, ebben a hónapban kiszivárgott német katonai dokumentum is arra a lehetőségre figyelmeztet, hogy

 

Moszkva a közelgő amerikai elnökválasztást követő átmenetet kihasználva lépéseket tehet a Suwalki-folyosó elfoglalására, amely egy stratégiai fontosságú, ritkán lakott terület Litvánia és Lengyelország határán, amely Fehéroroszországot és az orosz Kalinyingrádi enklávét választja el.

 

Megnőtt a veszélye egy orosz támadásnak

Ahogy arról a V4NA is beszámolt korábban, más országokban is felerősödtek azok a hangok, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy megnőtt a veszélye egy orosz támadásnak.

Jacek Siewiera, a lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal (BBN) vezetője még tavaly december elején arra figyelmeztetett, hogy a keleti NATO-országoknak a következő három évben fel kell készülniük az Oroszországgal való esetleges konfrontációra, mivel a fenyegetés a korábban becsültnél sokkal nagyobb.

Boris Pistorius Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Mohssen Assanimoghaddam

Nemrég pedig Carl-Oskar Bohlin, Svédország polgári védelmi minisztere egy konferencián arra szólította fel honfitársait, hogy készüljenek fel lélekben a háborúra.

 

Sokan mondták már előttem, de hadd mondjam ki hivatalosan is: háború lehet Svédországban

 

– fogalmazott.

Óriási amerikai pofon Ukrajnánakhttps://www.origo.hu/nagyvilag/20240201-amerika-nemetorszag-ukrajna-natocsatlakozasarol.htmlKiderült mikor törhet ki a harmadik világháború, itt vannak a kegyetlen részletekhttps://www.origo.hu/nagyvilag/20240129-harmadik-vilaghaborus-bejelentest-tett-egy-natovezeto.html