Döbbenetes hír, Oroszország felkészült a világháborúra

Vágólapra másolva!
Szergej Sojgu védelmi miniszter személyesen ellenőrizte a felderítő és támadó drónok gyártását az udmurti hadiipar vállalatainál.
Vágólapra másolva!

A Kalasnyikov konszernnél Szergej Sojgu megnézte az orosz fegyveres erők számára szállított pilóta nélküli repülők gyártósorainak munkáját – írja a RIA Novosztyi.

A minisztert tájékoztatták arról, hogy a konszern 2022 óta új műhelyeket nyitott. 

Ez lehetővé tette a drónok gyártásának 60 százalékos növelését, és a jövőben – a termelésük megsokszorozását. 

A nagy pontosságú fegyverek, köztük a Vikhr–1 repülőgép-alapú irányított rakéták, a Kitolov–2 irányított tüzérségi lövedékek és a Sztrela légvédelmi irányított rakéták gyártása szintén megduplázódik.

Emellett a minisztérium vezetőjének megmutattak egy új szárny aerodinamikai séma szerint készült orosz légvédelmi lövedéket is. Az üzem képviselője szerint 

a drón már képes koordináták alapján működni, most az automatikus irányítórendszer kidolgozásán dolgoznak.

Sojgu meglátogatta a ZALA AERO cégcsoportot is, melynek a Lancet kamikaze drónjait aktívan használják a különleges katonai műveleti zónában. Sojgunak bemutatták a harci tapasztalatok alapján módosított új felderítő és csapásmérő drónokat, és beszámoltak a legújabb fejlesztésekről. Az összes harci drónt egyetlen rendszerbe egyesítik, és automatizált üzemmódban csapnak le az ellenséges célpontokra - írja a Magyar Nemzet.