Egy uniós, NATO-tag ország megfenyegette Oroszországot, beláthatatlan következményei lehetnek

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.02.05.,  in the direction of Bakhmut 2024,Clashes,clashes between Russia and Ukraine,Conflict,directi Horizontal
Vágólapra másolva!
A Balti-tenger soha nem lesz a NATO beltengere. Ezt Dmitrij Liszkov, a kalinyingrádi terület kormányzójának sajtószóvivője jelentette ki egy interjúban.
Vágólapra másolva!

A szóvivő a RIA Novosztyinak nyilatkozva reagált Linas Linkevicius - Litvánia svédországi nagykövetének - szavaira, aki azzal fenyegetőzött, hogy a NATO-országok fenyegetése esetén semlegesítik Kalinyingrádot, és a Balti-tenger az Észak-atlanti Szövetség beltengerévé válik.

Liszkov emlékeztetett arra, hogy Oroszországnak három nagy kikötője van a Balti-tengeren: 

Kalinyingrád, Szentpétervár és Uszt-Luga. Ezen kívül ott állomásozik a Vörös Lobogó Balti Flotta.

A kormányzó sajtószóvivője hangsúlyozta, hogy a kalinyingrádiak a földjükön élnek és fejlesztik a régiót.

Fegyverekkel fenyegetnek a szomszédok, akik hirtelen elfelejtették a 20 éves közös jószomszédi viszonyt. Azt tanácsolom szomszédainknak, hogy tanulmányozzák ezeket a kérdéseket, mielőtt ilyen kijelentéseket engednek meg maguknak a nyilvánosság előtt, hogy ne csináljanak magukból idiótát az egész világ előtt

 - reagált Linkevicius fenyegetéseire.

Korábban Alekszandr Senderjuk-Zsidkov, a kalinyingrádi régió szenátora a Lenta.ru-nak adott interjúban elmondta, hogy a Kalinyingrád semlegesítéséről szóló hírek csak a fantázia szüleményei, és Oroszország már régóta nem veszi ezt komolyan. Véleménye szerint Litvánia agresszív kijelentései annak köszönhetőek, hogy az ország nem tudott győzni a belpolitikai frontokon.