Ezek a rendszámtáblák kicsapták a biztosítékot, és azonnal betiltották mindet

autópiac, illusztráció,
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/PERO studio
Vágólapra másolva!
Sokak szerint az ügynökség túl szigorú volt, amikor bizonyos feliratú rendszámtáblákat betiltott. Mutatjuk a legfelháborítóbb példákat.
Vágólapra másolva!

A brit Gépjárművezetői és Gépjármű-engedélyezési Ügynökség vezetősége betiltott egy sor túl durvának minősített rendszámtáblát, köztük az F24 RTS, W24 NKR és 24 RSE rendszámtáblákat is. Magyarázatuk szerint a 4-es egy "A"-ra hasonlít - és megbotránkoztathatja az embereket, ezért az ilyenekkel hamarosan már nem lehet találkozni, amikor az új rendszámok március 1-jén megjelennek.

autópálya
A kép csak illusztráció
Fotó: NÚSZ Zrt.

Az információs szabadságról szóló brit törvényre hivatkozva a DVLA szintén betiltotta az olyan oroszellenes rendszámokat is, mint például a NO24 RUS, és a FK24 RUS.

Az Ultra alacsony kibocsátású zóna (ULEZ) - ellenességük miatt nem lehet már olyan rendszámtáblákat sem igényelni, mint például a NO24 LEZ, de a TE24 ROR, a D24 UNK és az SL24 GGS is tiltólistán van. Ezekből ugyanis a "TERROR", "DRUNK" és "SLAGGS" szavak olvashatóak ki. Ez utóbbi olyan nőre utal, akinek egyszerre több szexuális partnere is van. 

A DVLA egyébként márciusban árverésre bocsát több kiselejtezésre ítélt rendszámtáblát is, ezek között a legkeresettebbek a MY24 BMW, a LO24 TUS, a HA24 RRY és az AD24 AMS.

image

A legdrágább 2023-as rendszámtábla a H1 NDU volt, amely 112.010 fontért(50 millió forintért) kelt el, ezt követte az 1 DEO, amely 106.090 fontért (48 millió forintért) ment el, és a 42 O, amely 96.670 fontba (43 millió forint) került.

Forrás: Daily Star