Így gyalázkodik Gulyás Márton, a szélsőbaloldali provokátor

Vágólapra másolva!
Gulyás Márton szélsőbaloldali aktivista, a Partizán nevű Youtube-csatorna készítője karrierje kezdete óta ezer szálon kötődik a baloldali rendszerhez és Soros Györgyhöz. A folyamatosan az átláthatóságról beszélő Gulyás körül máig rengeteg a rejtély, pontosabban titkolja, hogy honnan érkeznek azok az elképesztő összegek, amelyet a Youtube-csatornáján közzétett propagandavideók készítésére és reklámozására költ el. Természetesen ő is egyike a pénteki baloldali megmozdulás szervezőinek, amely lassan inkább egy LMBTQ-felvonulásra kezd el hasonlítani, már a résztvevők sem tudják pontosan, hogy konkrétan mi mellett vagy ellen tüntetnek.
Vágólapra másolva!

Gulyás Márton dokumentumfilm-rendező apját szerette volna követni karrierje elején, fel is vették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, azonban négy hónap után befejezte tanulmányait állítólag azért, mert a túl radikális gondolkodása miatt rossz viszony alakult ki közte és a tanárok között. Mindezt nehéz elképzelni, hiszen az intézményt Ascher Tamásék irányították, náluk pedig meglehetősen nehéz radikálisabbnak lenni.

A művészi világ kudarcot hozott számára, de a Gyurcsány-kormány időszaka már sokkal sikeresebb volt, hiszen bőven jutott neki az állami pénzekből. 2008-ban 120 millió forintot kapott a Krétakörrel együtt. Ugyan Gulyás Márton ma már vállalhatatlannak tartja a kormányzati támogatást, azonban a Gyurcsány-rendszer alatt, amikor neki is jutott belőle, még teljesen más volt a véleménye.

Gulyás radikalizációja 2012-ben vett új irányt, akkor a Hallgatói Hálózat nevű szélsőbaloldali álcivil szervezet tüntetésén szólalt föl, majd 2013 májusában Markó Iván Az ember tragédiája című táncszínházi adaptációjának bemutatóján bekiabálásokkal zavarta meg a tapsot. A provokáció azonban nem sikerült, a vége az lett, hogy elkullogott.

2015-ben újabb szélsőséges provokációval folytatta baloldali aktivista karrierjét, akkor a velencei biennálén a magyar pavilon kiállítását zavarta meg, 2017-ben a Sándor-palotát öntötte le festékkel, ami miatt 300 óra közmunkára ítélték.

Mivel nemcsak a művészet iránt volt tehetségtelen, hanem mint baloldali aktivista sem tudott maradandót alkotni, új karrierutat talált magának és propagandistává állt. 2020-ban elindította a Partizánt, a ma már sokak számára ismert szélsőbaloldali propagandavideókat készítő Youtube-csatornát.

A baloldal el is kezdett súlyos pénzeket pumpálni Gulyás platformjába, erre elegendő bizonyíték, hogy éppen a választásokat megelőző évben, 2021-ben évi ötmillióról hirtelen 272 millióra, majd 2022-ben 471 millióra ugrott meg a Partizán bevétele. Gulyás Márton maga is beismerte, hogy a pénzek jelentős része Soros Györgytől érkezik. Saját szavaival így fogalmazott: „végső soron ott van a sornak a végén Soros György is, ezt kár eltagadni”.

Kell is a pénz, hiszen Gulyás Márton elképesztő mennyiségben hirdeti propagandavideóit. A Facebookon eddig több mint ezer hirdetést adott fel, míg a Youtube-on 86-nál jár, vagyis gyakorlatilag minden egyes videójára hirdetési pénzeket költ. 

Így hirdeti videót Gyulyás Gergely

Az is egyértelmű, hogy ezeket a baloldalon kedvelt "mikroadományokból" nem tudná fedezni, mivel a Patreon nevű oldalon havonta forintosítva 6,8 milliót szerez 2300 feliratkozóból. 

A Partizán bevétele a Patreon nevű oldalon 

Az is hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a baloldali propaganda terjesztése mellett a külföldi érdekeket is előszeretettel szolgálja ki. Tavaly például ösztöndíjat kapott az amerikai kormánytól, ennek keretében pedig az Egyesült Államokba utazhatott egy képzésre. 

Mint kiderült, David Pressman, a magyarellenes budapesti amerikai nagykövet választotta ki Gulyást az ideológiai továbbképzésre, amelyet alapvetően az amerikai költségvetésből finanszíroznak. Ugyan az Egyesült Államok külügyminisztériumának programjáról van szó, de a nemzetközi oktatási intézet működteti, ami Soros György alapítványához köthető.

Gulyás egy olyan, Svédországban bemutatott propagandafilmben is szerepel, amely éppenséggel Magyarországot járatja le. Ebben a videóban feltűnik Guy Verhofstadt, Judith Sargentini és a CEU svéd oktatója, Sara Svenson is, vagyis közismert magyargyűlölők és Soros Györgyhöz köthető személyek.

Gulyás Márton a videóban többek között arról beszélt, hogy Orbán 2010-es megválasztása óta a demokrácia megszűnt létezni Magyarországon, a kormány korlátozza a sajtó- és szólásszabadságot, és rendeletben szünteti meg a genderszakokat.

A nyilvánvaló hazugságokra semmilyen magyar kormányzati reakciót nem kértek,

 és a balliberális nyilvánosságban manapság divatos tényellenőrzés is elmaradt, az objektivitás elvárása a svéd közszolgálati vállalatnál vélhetően erre már nem terjed ki.

A napokban az is kiderült, hogy egy titokzatos bankár segítheti a szélsőbaloldali Gulyás munkáját. A Tűzfalcsoport számolt be róla, hogy előkerült a Partizán Rendszerkritikus Alapítvány alapítójának, Igaz Katalinnak a neve, akiről 2018-bán Márki-Zay Péter “importált agitátoraként” lehetett olvasni. Ő biztosított a Partizán elindulásához szükséges indulótőkét és azt érdemes még tudni róla, hogy elkötelezett civil aktivista, a hazai Soros-féle jogvédő szervezet, a TASZ felügyelőbizottsági tagja.