Lefüleltek egy drogbandát, a drogbárók egy egész várost árasztottak el kábítószerrel

Vágólapra másolva!
Egy egész várost látott el heroinnal és kokainnal a hírhedt "Big Man" vezette drogkereskedő banda. A drogkereskedők Merseyside környékéről származtak, és plymouthi kapcsolatokkal együtt, futárok segítségével szállították a drogot a városba. Miután a körülbelül 380 000 font (140 millió forint) piaci értékű drog megérkezett, több díler is terjeszteni kezdte, és lényegében az egész várost behálózták. A devonshire-i dílerek segítettek abban is, hogy a jogtalanul szerzett jövedelmet bankszámlákra helyezzék el.
Vágólapra másolva!

A drogkereskedelem fő szervezője a 42 éves Michael Slemen volt, akit a bandában "Slim" vagy "Big Man" néven ismertek. Az ügy bírósági tárgyalása során kiderült, hogy a Slemen volt szervezet vezetője, ő koordinálta az akciókat. Slemen még letartóztatása után sem volt hajlandó felhagyni a kábítószerek terjesztésével. Az alatta dolgozó 38 éves Ryan Edwards, a banda futárja még akkor is dolgozott főnökének, amikor az már rács mögött volt - írta a Mirror.

A csoport egyik legfontosabb terjesztője a 46 éves Kristian Edwards volt. A bíróságon azt mondta:

anyagilag nem részesült az üzletből, 

de a bíró ezt nem hitte el neki, mivel hatalmas összegek forogtak a bandatagok között. A bandához tartozott még a plymouthi 55 éves Michelle Smith és a 43 éves Sonia McCormick, akik szintén dílerek voltak. Johnson bíró szerint Smithnek makulátlan múltja" volt, és gondoskodó, kedves, segítőkész és személyes embernek tűnt. Hozzátette: 

A nő házában fél kiló heroint, 30 gramm kokaint és amfetamint találtak.

A bűnszervezetet azt követően sikerült felgöngyölíteni, hogy a Devon és Cornwall rendőrségének szervezett bűnözés elleni nyomozócsoportja 2019. márciusában elindítottak egy akciót, amely során a nyomozók nyomon követték a csoport online üzeneteit, és a mobiltelefonok cellahelyelemzésével, a térfigyelő kamerákkal és a titkos megfigyeléssel együtt képet alkottak arról, hogyan működött a droghálózat.

A banda vezére, Slemen két állandó telefonszámot, valamint eldobható telefonokat használt. Az egyik számot arra használta, hogy kapcsolatba lépjen az kereskedőivel, a másikat pedig arra, hogy kapcsolatba lépjen a beszállítójával, majd vevőket szervezzen.

Futárokkal szállíttatta a kábítószert, akiknek utazásait összehangolta. A pénzt ezután visszavitték Slemenhez Liverpoolba, aki arról is gondoskodott, hogy a készpénzt rendszeresen befizessék a bankszámláikra.

A banda tagjait végül 2020 és 2021 között tartóztatták le egy összehangolt akció során.