Óriási erdőtűz lett abból, hogy egy nemfelfedő bulit tartottak Kaliforniában

Vágólapra másolva!
Elítélték azt a párt, aki erdőtüzet okozott Kaliforiniában, melynek eloltása során egy ember meghalt, többen pedig megsérültek.
Vágólapra másolva!

A férfit és a felségét 1,78 millió dollár (640 millió forint) megfizetésére kötelezték miután dél-kaliforniában erdőtüzet okoztak, aminek a következtében egy Oxford kétszeresének megfelelő területet égetett el még 2020 szeptemberében.

A pár az erdőben szerette volna meglepetésszerűen megtudni a születendő gyermekük nemét, amikor véletlenül tüzet okoztak egy füstgéppel.

 A San Bernardino-hegység lábánál lángra kapott a száraz fű, a kezdeti lángokat a pár palackozott vízzel próbálták eloltani, de nem tudták megállítani azok továbbterjedését. 

Az erdőtűz során 13 ember megsérült, egy tűzoltó meghalt, több száz embert pedig evakuálni kellett.

 A férfi bűnösnek vallotta magát, börtönbe került, két év felfüggesztettre és 200 óra közmunka ledolgozására ítélték. A nő egy év felfüggeesztettet és 400 óra közmunkát kapott - írja a Sky News.

Az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálata is pert indít a pirotechnikai eszköz gyártóival, forgalmazóival és eladóival, valamint a házaspárral szemben. Azt állítják, hogy a "füstbombák"  használata illegális és meg is voltak hibásodva.