Újra látogatható az Eiffel-torony

Vágólapra másolva!
Az Eiffel-torony újra megnyílt a látogatók előtt, miután hat napig zárva volt, mert a sztrájkoló alkalmazottak a történelmi műemlék időszerű karbantartását és fizetésemelést követeltek.
Vágólapra másolva!

Az Eiffel-torony vasárnap újra megnyílt a látogatók előtt, miután hat napig zárva volt. A 330 méter magas torony üzemeltetője közleményben tudatta, hogy a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel sikerült megállapodni. 

Megígérték, hogy 2031-ig 380 millió eurós (148 milliárd forintos) keretösszeget biztosítanak a felújítási munkálatokhoz.

Ezen a héten bértárgyalásokat is indítottak, amelyek várhatóan a jövő hónapban zárulnak le, miután a sztrájkoló alkalmazottak a jegyeladásokból származó bevételekkel arányos emelést követeltek.

A 135 éves torony kiemelt szerepet kap a július 26. és augusztus 11. közötti párizsi olimpiai játékokon és az azt követő paralimpián. 

Az Eiffel-toronyból kinyert fém is bekerült a párizsi olimpia érmeibe

Az Eiffel-torony jellemzően az év 365 napján van nyitva. Tavaly az emlékmű 10 napig nem volt látogatható, amikor Franciaország-szerte tömeges tüntetések zajlottak - írta az ABC.