Újra támadt Angliában a betiltott kutyafajta, egy kisfiú súlyosan megsérült

Vágólapra másolva!
Két ember ellen emeltek vádat, amiért kutyájuk egy nyolcéves kisfiút fejen harapott. A gyereket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Vágólapra másolva!

Február 1-je óta Angliában és Walesben bűncselekménynek számít az XL Bully kutyák tartása, kivéve, ha valaki érvényes igazolással rendelkezik.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, február 9-én a betiltott fajtájú kutyák halálra marcangoltak egy nagymamát Angliában. Előbb Angliában, majd Skóciában is betiltották a vérengző XL Bully kutyafajta tenyésztését és tartását.

A helyi rendőrséget az angliai Bootle-be riasztották szombaton, miután egy XL Bully fajtájú kutya fejen harapott egy kisfiút. A gyereket súlyos fejsérüléssel szállították kórházba, ahol továbbra is súlyos, de stabil állapotban van - közölte a Merseyside-i rendőrség.

A nyolcéves fiú sérülései maradandóak.

A rendőrök elfoglalták a kutyát, amit szombaton a tulajdonos beleegyezésével elaltattak. A kutya gazdái előzetes letartóztatásba kerültek, és hétfőn jelennek meg a liverpooli bíróságon.

A 49 éves Amanda Young és a 30 éves Lewis Young ellen, mint a kutya felelősei ellen vádat emeltek. 

Ez a legutóbbi eset az XL Bullyk által elkövetett támadások sorában, annak ellenére, hogy az új törvények értelmében tilos a kutyafajtát póráz és szájkosár nélkül sétáltatni - írja a DailyMail.