Vlagyimir Putyin szerint atomháborúhoz vezet Macron őrült javaslata

Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin szerint amennyiben megvalósul Emmanuel Macron francia elnök javaslata és a NATO katonákat küld Ukrajnába, az atomháborúhoz vezet.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szövetségi Gyűlés előtt tartott beszédet, amelyben többek között kitért arra is, hogy mi történne, ha Emmanuel Macron javaslatára a NATO valóban katonákat küldene Ukrajnába.

Putyin kijelentette, hogy Oroszország nem fogja hagyni, hogy bárki beavatkozzon a külpolitikájába. Szerinte a Nyugatnak pontosan az volt a terve Oroszországgal is, mint Ukrajnával, azonban alábecsülték az Orosz Föderáció embereinek akaraterejét. 

Kijelentette, hogy Oroszország pontosan emlékszik azoknak a sorsára, akik katonákat küldtek az országuk területére. Most viszont egy esetleges beavatkozás következményei sokkal tragikusabbak lesznek. 

Emlékeztette a nyugati politikusokat arra, hogy a beavatkozás az egész világot nukleáris háborúval fenyegeti, ami a civilizáció pusztulását eredményezné. 

Az orosz elnök szerint a Nyugat provokálta ki a konfliktust Ukrajnában és a Közel-Keleten, valamint a világ más régióiban is, ennek ellenére tovább hazudoznak. Most például arról, hogy Oroszország Európát készül megtámadni. 

"Mi értjük, hogy képtelenségeket beszélnek. 

Eközben éppen támadják a mi területeinket és arról beszélnek, hogy NATO-csapatokat küldenek Ukrajnába

 - mondta Vlagyimir Putyin.