Zelenszkij tényleg megőrült: lapáttal küldi harcolni a katonákat

Vágólapra másolva!
Akár 50 ezer elítélttel egészíthetnék ki az ukrán hadsereget, akik nem csak géppuskával harcolnának.
Vágólapra másolva!

„Denisz Maljuszka, Ukrajna igazságügyi minisztere egy interjúban megjegyezte, több ezer elítélt csatlakozna az Ukrán Fegyveres Erőkhöz. Elmondása szerint vannak köztük olyanok is, akik életfogytiglani szabadságvesztésre vannak ítélve” – írta meg a Kárpáti Igaz Szó (Kiszó). A lap szerint:

Legalább 50 000 ukrán nincs regisztrálva a toborzóközpontnál a büntetett előélete miatt.

 

war conflict TOPSHOTS Horizontal Ukrajna
Ukrán katonák 
Fotó: AFP/Anatolii Stepanov 

Az ukrán tárcavezető „hangsúlyozta, hogy előreláthatóak azok a kockázatok is, amelyeket az elítéltek mozgósítása vonna maga után. Ennek érdekében az Igazságügyi Minisztérium kész elemzést végezni és annak eredményeit megosztani a területi toborzóközpontokkal és a bírósággal.” A büntetett előéletű személyeket nemcsak harci műveletekbe, hanem egyéb, a hadseregnél szükséges munkákba is be lehet vonni. Elmondása szerint azonban ez attól függ, milyen bűncselekmény miatt ítélték el az embert - írja a Mandiner.

Mindenesetre a katonáink nem csak géppuskával harcolnak. Ne fegyvert akarjunk adni nekik, hanem egy lapátot a kezükbe, hogy ássanak

– idézi a lap a minisztert. A portál kitér arra is: „az Európa Tanács büntetés-végrehajtási statisztikái szerint Ukrajnában 2020 januárjában 52 609 fogoly tartózkodott börtönben.”