A YouTuber legyőzte a bokszolót, repülő térdes a pokolból, ring-lányból világbajnok, és megvan az első tripla bajnok ketrecharcos is

mixed martial arts, MMA, ketrecharc
Rendkívül izgalmas összecsapások voltak a hétvégén a harcművészetekben
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Izgalmas meccsek voltak a hétvégén a harcművészetekben, megszületett többek között az első tripla bajnok ketrecharcos.
Vágólapra másolva!

Jake Pault lehet szeretni vagy utálni - a legtöbben inkább utálják -, de a YouTube-celeb egyre megkerülhetetlenebb, mint bokszoló. Miután több kiöregedett ketrecharc-bajnokot legyőzött, a rosszmájúak azt mondták, bokszoljon inkább igazi ökölvívókkal. Jake megtette és tegnap a második ilyen ellenfelét verte le, már az első menetben. Ryan Bourlandnak esélye sem volt, pedig termetre még nagyobb is volt.

A UFC eseményén az előmeccsek több izgalmat tartogattak, mint a főkártya.

Még korai lenne az év kiütéséről beszélni, de az már most biztos, hogy ez a repülő térdes ott lesz a jelöltek között. Vicinius Oliveira bemutatkozó meccsét vívta a UFC-ben Bernardo Sopaj ellen és egycsapásra sztár lett ezzel a parádés kivégzéssel.

Könnyűsúlyban Ludovit Klein egy csodálatos testrúgással fejezte be a beugrós AJ Cunninghamet.

A főkártya első meccsén Steve Erceg kiütötte Matt Schnellt, majd a dagesztáni klasszis, Khabib Nurmagomedov pehelysúlyú unokatestvére, Umar Nurmagomedov győzte le pontozással Bekzat Almakhant, megőrizve 17 meccses veretlenségét.

A következő találkozón a szintén dagesztáni származású, légsúlyú Muhammad Mokaev verte meg Alex Perezt, így a még mindössze 23 éves tehetség még mindig veretlen maradt, 12. profi meccse után.

Egy félnehézsúyú összecsapás következett, Vitor Pertino és Tyson Pedro között. Az ausztrál Pedro beszédes keresztnevét Mike Tyson után kapta és apja, John Pedro volt az, aki meghonosította az MMA-t a kenguruk földjén. Pedro ennek ellenére pontozással kikapott és a 32 éves klasszis be is jelentette visszavonulását.

A nehézsúyú főmeccsen a szurinámi Jairzinho Rozenstruik és a bahreini Shamil Ghaziev találkozott. Utóbbi a negyedik menet után azt mondta, nem lát rendesen és nem akarja folytatni a bunyót, így a szabályok szerint Rozenstruik győzőtt technikai KO-val.

 A hétvégén történelmet írt Anatoly Malykhin, aki a ONE Championship égisze alatt az MMA sportág első tripla-bajnoka lett. A ONE 166 eseményén középsúlyban legyőzte Reinier de Riddert, így a szervezet nehéz- és félnehézsúlyú öve után behúzta a közpésúlyú bajnoki címét is. Győzelme után kihívta Francis Ngnannout, "Te vagy a következő, a csokitortám!" felkiáltással.

Ugyanezen a gálán a szépséges földharc-királynő, Dannielle Kelly - aki nemrég még ringlány volt - a szervezet első atomsúlyú grappling-bajnoka lett. 

Szintén a hölgyeknél Stamp Fairtex is történelmet írt, ő lett az első női három-sportágas világbajnok, ugyanis a ONE FC muay thai és kickboksz öve után az MMA címet is megnyerte.

Thai-box, Stamp Fairtex
Stamp Fairtex 
Fotó: Pinterest