Börtönbüntetésre ítélték egy kalóz weboldal működtetőit Kínában

Vágólapra másolva!
A Sanghajtól északra fekvő Csiangszu tartomány bírósága a szerzői jogok megsértése miatt elitélt három férfit az animéket kínáló, B9GOOD nevű kalózoldal működtetése miatt - közölte az oldalt feljelentő érdekvédelmi szervezet hétfőn.
Vágólapra másolva!

A kalózoldallal szemben a japán rajzfilmipar által, a japán tartalmak védelmére és népszerűsítésére alapított Külföldi Tartalomterjesztési Szövetség (Content Overseas Distribution Association, CODA) büntetőfeljelentést tett, és a kínai rendőrség tavaly vádat is emelt ellenük.

A CODA közölte, hogy egy férfi, aki 2008 óta illetéktelenül működtette az oldalt, három év börtönbüntetést kapott, amelyet három évre és hat hónapra felfüggesztettek, valamint 1,8 millió jüan (mintegy 90,8 millió forint) pénzbírság megfizetésére kötelezték. 

Az oldalra videókat feltöltő két nőt egy év valamint 8 hónap börtönre ítélte az ügyészség, de mindkettejük ítéletet felfüggesztették. A bíróság megállapította, hogy a weboldal jogtalanul 1,78 millió jüan (körülbelül 89,8 millió forint) reklámbevételre tett szert.